Magnusson och Gundin dömer finska högstaligan - Innebandy.se
2013-01-25 11:25

Magnusson och Gundin dömer finska högstaligan

Till helgen reser två av SIBF:s SSL-domare, John Gundin och Tomas Magnusson, till Finland för att döma två matcher i Salibandyliiga. Det hela är ett led i ett utbytesprojekt på domarsidan. Innebandy.se fick en pratstund med John Gundin inför sejouren i Finland.


Tomas Magnusson och John Gundin.

Helgen 11-13 januari reste två finska domare över till Sverige för att döma tre matcher i SSL herr. Nu är det alltså dags för de svenska SSL-domarna John Gundin och Tomas Magnusson att resa till Finland och döma två matcher i Salibandyliiga. Oilers-Josba på lördagen och SSV-Loviisa på söndagen.

- Vi blev tillfrågade och såg det som en bra chans att vidga vyerna. Det känns spännande att få testa på att döma i andra länder. Jag har aldrig dömt i Finland tidigare, säger John Gundin.

För de som inte vet vilka ni är, ge oss en kort beskrivning.
- Vi är två lugna, kommunikativa domare som är förhållandevis unga. Tycker att vi är ett samspelt domarpar som dömt tillsammans sedan år 2000.

Vilken tror du är den största skillnaden mellan att döma finsk innebandy jämfört med svensk?
- Största skillnaden blir ju så klart språket. Eftersom vi är två verbala domare så kan just den delen ställa till det lite. Jag har en bild av att det finska spelet är mindre strukturerat och mer rörligt än det svenska. Vi får försöka anpassa oss till detta, förhoppningsvis flyter det på bra.

Stort lycka till i helgen!
Tack så mycket.


Kontaktperson: Johan Olsson
Författare: Oskar Hansson