Emelie Frisk inför Finnkampen - Innebandy.se
2013-02-01 08:50

Emelie Frisk inför Finnkampen

Innebandy.se har tagit ett snack med Djurgårdsmålvakten Emelie Frisk inför Finnkampen i Borås. Hon är tillsammans med IBF Faluns forward Frida Lindgren en av två debutanter i det svenska damlandslaget.

Hur känns det att ha blivit uttagen till landslaget?
- Det känns skitkul. Det är stort att få spela i en landslagströja.

Överraskad?
- Ja delvis, det var ju inget jag hade väntat mig. Samtidigt har jag spelat bra på sistone så visst har jag tänkt tanken. Jag var skadad förra säsongen och var troligtvis därför inte uttagen på regionlägret. Det är förståeligt, jag har jobbat upp mig mer och mer sedan dess.

Beskriv dig själv…
- Nu pluggar jag till sjukgymnast på Karolinska Institutet.  Jag har spelat innebandy sedan tioårsåldern och är fostrad i Södertälje Rockets. Till en början växlade jag mellan att vara målvakt och vara utespelare. Jag insåg så småningom att jag var mer talangfull som målvakt och började då satsa på det fullt ut.

- Som målvakt lever jag mycket på min snabbhet och smidighet. De sidorna utvecklades tidigt efter som jag var liten till växten när jag började stå i mål. Nu försöker jag att utveckla andra sidor av mitt målvaktsspel, som att göra mig stor i målet och bli tightare.

Vad förväntar du dig för skillnader mellan att spela i landslaget jämfört med i Djurgården?
- Vi har extremt bra spelare redan i klubblaget så jag är van vid att spela med duktiga innebandyspelare. Men man räknar väl med att det ska vara ytterligare en nivå högre i landslaget.

- Sverige brukar ha mycket boll och föra matcherna, en utmaning för oss målvakter som då får ganska lite att göra. Det gäller att inte slappna av utan att vara fokuserad till hundra procent i tre perioder.

VM spelas om knappt ett år, hur går dina tankar inför det?
- Man får inte tänka för långt fram i tiden, då sätter man nog käppar i hjulet på sig själv. Jag försöker prestera så bra jag kan och hoppas att landslagsledningen gillar det de ser.

Hur slutar er match mot Finland - och Finnkampen totalt?
- Som målvakt får jag väl tro och hoppas på få insläppta mål. Jag tror vi vinner med 6-1. Det är klart det blir svensk totalseger.


Författare: Oskar Hansson