Tisdagspanelen, vecka 5 - Innebandy.se
2012-01-31 15:00

Tisdagspanelen, vecka 5

Tre frågor till tre profiler. Det är det enkla receptet bakom Tisdagspanelen. Den här veckan kommenterar "Lunkan", "Bult" och Gittan vilka som missar slutspel i SSL, farliga kedjor och häftiga hallar.

 
1

 

Det är tight om slutspelsplatserna i SSL nu, vilka missar?

 


Helena Lundqvist Cabrera, 30 år. Spelare
i Sala Silverstaden. Meriterad med VM-guld bland annat.
 – Jag tror att Linköping och AIK kommer slås om den sista slutspelsplatsen. Jag har uttalat mig tidigare om att AIK skall klara en slutspelsplats så jag får väl stå för det. Mycket kommer nog hänga på matchen lagen emellan. AIK har tillräckligt med rutin för att klara av pressen nu på slutet!

   

Mathias Larsson, 38 år. Avslutade i våras en lång och framgångsrik spelarkarriär. 
 

 

– Det är verkligen tight och vilka som har fördel kommer säkert att pendla fram och tillbaka några gånger till, men ska jag tippa något så får det bli att Tyresö Trollbäcken och AIK står utanför när det roliga börjar.

   

Gittan Ahonen Gunnarzon, 40 år.
Bloggande innebandy-
profil som tog flera SM-guld med Högdalen på 90-talet. 
 – Mycket svårt att sia om, alla slår ju alla i denna SSL-säsong. Men Tyresö Trollbäcken måste börja vinna annars är det kört för dem. Jag tror att det kommer att stå mellan AIK och Linköping om den sista platsen med lite fördel för Linköping eftersom de i nuläget har två poäng mer än AIK och därmed har avgörandet i egna händer.

   

 

 
2

 
Vilken är den bästa kedjan i elitserien respektive SSL?– I Elitserien så får jag nog säga KAIS Mora kedjan med Larsson,Karlsson och Wijk. De har en fantastisk rörelse och Karlsson har ett spelsinne och teknik som få. Tycker dock att kedjekompisarna missar lite för många lägen på hennes passningar. De skulle kunna bli mer effektiva.


Har inte sett så mycket av SSL, men jag har hört att Enström och Carlström är fantastiskt roliga att titta på så jag ger min röst till dem!

   


– I Elitserien så verkar ju Moras landslagskedja vara smått omänskliga. I SSL så står det mellan Faluns och Storvretas flaggskepp, och eftersom Enström och Carlström ligger 1:a och 2:a i poängligan så får dem stå som bäst just nu.
   – Enkelt! I Elitserien är det givetvis KAIS Moras Therése Karlsson, Anna Wijk och Amanda Larsson.

Tuffare i SSL där det står mellan två kedjor: Faluns Rasmus Enström, Alexander Rudd (Jonas Adriansson började i denna kedja) och Alexander Carlström samt Storvretas Hannes Öhman, Mika Kohonen och Henrik Stenberg. Jag väljer den senare baserat på dess större tyngd och rutin.

   

 

 
3

 
Vilken innebandyhall är Sveriges häftigaste?– Vet inte om jag har sett någon "häftig" hall...
   – Jag är ju barnsligt förtjust i arenor där det bara är linjer för innebandy, det blir så mycket "proffsigare" när inte regnbågens alla färger är inblandade. Sparbanken Wictory Center är en favorit, men det är ju hemmaplan, så jag säger Falu Kuriren Arena.

   – Häftigaste nja, jag vet inte riktigt, men jag gillar en hemmapublik som hejar på sitt lag och inte hånar motståndarna. En sådan brukar finnas i Varberg. De är blåa, men står för stämningen i hallen. Och hallen är nybyggd med diverse faciliteter. Annars gillar jag Eriksdalshallen som är fräsch, har rymd och är en klassisk arena mitt på hetaste söder. Nära mina gamla hemkvarter. Söder är söder.

   

 


Författare: Lina Engstrand