Tisdagspanelen, vecka 3 - Innebandy.se
2012-01-17 15:00

Tisdagspanelen, vecka 3

Tre frågor till tre profiler. Det är det enkla receptet bakom Tisdagspanelen. Den här veckan kommenterar "Lunkan", "Bult" och Gittan vilka skrällar de vill se i Finnkampen, hur många poäng Emelie Lindström gör denna säsong och vem har egentligen det snyggaste klubbmärket?

 
1

 

Snart släpps trupperna inför Finnkampen, ge mig en skräll i dam- resp herrtruppen!

 


Helena Lundqvist Cabrera, 30 år. Spelare
i Sala Silverstaden. Meriterad med VM-guld bland annat.
 – Jag hoppas och tror att man på damsidan satsar på lite yngre spelare med tanke på att VM är först om 2 år. För att Sverige skall fortsätta vara bäst i världen behöver man börja bygga underifrån. Skulle inte bli förvånad om någon av Pixbos poängbästa kommer med, Theres Persson eller Sara Helin.

På Herrsidan hoppas jag att Kim Nilsson är tillbaka. Kanske ingen skräll i så fall men...

   

Mathias Larsson, 38 år. Avslutade i våras en lång och framgångsrik spelarkarriär. 
 

 

– Skräll och skräll men Anna Jakobsson i Endre tror jag får en tröja.

I herrtruppen tror jag att någon mindre namnkunnig i Falun får en plats efter deras fina säsongsinledning. Men det finns inte så mycket tid att ha med spelare för att  mysa, klia rygg och "se och lära". VM går i december och det gäller att ta tillvara på tiden maximalt fram tills dess.

   

Gittan Ahonen Gunnarzon, 40 år.
Bloggande innebandy-
profil som tog flera SM-guld med Högdalen på 90-talet. 
 – Jag hoppas att dissandet av Endres spelare är slut i och med den nya förbundskaptenen, och att Anna Jakobsson då får en välförtjänst chans att visa vad hon går för. Djurgårdens Moa Tschöp borde också komma med under denna testsäsong (icke-VM år).

Skräll och skräll, men jag tror att "åldermannen" Johan Andersson är uttagen med tanke på hans fina säsong. Kanske någon i Tyresö Trollbäcken, möjligen Kevin Björkström.

   

 

 
2

 
Hur många poäng gör Emelie Lindström i grundserien säsongen 2011/12? (hon står på 60 i dagsläget med 10 matcher kvar)


– Jag tippar 96 poäng
   


– Det var inte lätt! Hon känns ju farlig varje byte hon spelar, så att det blir tre-fyra pinnar per match framöver också förvånar inte. Gissar på 90 points totalt.
   – Limpan satte 65 poäng i totalt 26 matcher förra säsongen. Nu är hon redan uppe i 60 poäng på 16 matcher, vilket ger ett snitt på makalösa 3.75 poäng per match. Det är tio seriematcher kvar att spela, men jag tror inte på ytterligare 37-38 poäng utan gissar på att Limpan slutar på kring 80 poäng, om hon får vara skadefri.

   

 

 
3

 
Vilken klubb har det snyggaste klubbmärket? (ni får inte svara erat "eget")– Jag känner knappt till några klubbmärken så jag passar på den frågan.
   – Det är två klassiska (inom andra sporter) stockholmsföreningar som i mina ögon rent estetiskt har snyggast klubbmärken. Både AIK och Djurgården har också säkert lagt lite mer resurser på klubbmärket än vad exempelvis Mullsjö och IKSU har gjort.

   – Eftersom vi inte får svara vår favoritklubb så väljer jag Dalens, eftersom den är ruggigt lik AIK:s, alltid retar det någon *ler*.

   

 


Författare: Lina Engstrand