Skrällar i fredagens superligaomgång - Innebandy.se
2012-01-06 23:41

Skrällar i fredagens superligaomgång

Det var skrällarnas omgång i superligan under fredagskvällen. Umeå City visade styrka i bortasegern mot Caperiotäby och samma sak gjorde Hide-a-lite Mullsjö då de bortaslog IBK Dalen.

IBK Dalen tappade, i och med fredagkvällens förlust mot Hide-a-lite Mullsjö sin slutspelsplats till förmån för Warberg. Gästerna var oartiga nog att lämna Umeå med alla tre poängen och Emil Kihlblom blev stor matchhjälte för Smålänningarna.

– Otroligt skönt. Det betyder sjukt mycket att vi kan hänga på de andra lagen och därför är det viktigt att vi vinner sådana här matcher och det skadade inte att jag fick avgöra heller, även om jag inte trodde att 6-5-ledningen skulle räcka, säger Kihlblom.

Gästerna tog ledningen med 2-0, men Dalen kom tillbaka och gick ifrån till 5-2. Många i Gammlia Arena trodde nog att det skulle bli en förlösande seger för Umeålaget som minst sagt haft en problematisk höstsäsong, men så blev inte fallet. Mullsjö vände och vann med 6-5 i den tredje perioden och gick därmed upp på samma poäng som AIK, som just nu innehar plats tolv i superligan.

– Det är jobbigt att åka en så lång bussresa som det är hit, men vi började bra. Trist att vi slappnade av och släppte in Dalen, men det redde ju ut sig tack vare bra målvaktsspel och att vi själva tog tag i det hela, säger Kihlblom.

Umeå City tog viktiga poäng när laget skrällde och vann bortamatchen mot Caperiotäby.  En seger som till och med chockade lagkaptenen Peter Reinholdt.

– Det är inte varje dag man slår ett topp tre-lag på bortaplan. Men jag menar, ingen hade väl kunnat tänka sig att det skulle bli så jämt som det är i serien i år. Det är kul att alla lag slår varandra, det blir en roligare serie då, säger Reinholdt som själv fick ta på sig rollen som matchhjälpte då han satte det så viktiga 6-2-målet, framspelad av Emil Johansson, fyra minuter in i den tredje perioden.


Emil Johansson här i möte med Caperiotäbys Patrik Hagberg. Gunnar Domeij i målet under fjolårets möte mellan lagen. Foto: Lars Lindberg

– Vi gjorde en klockren match i två perioder. Det var tajt och bra defensivt, men sedan i tredje gick de ifrån sitt vanliga spel och lastade en del på kassen. Då har de några starka och skickliga spelare så det blev lite tuffare. Till slut redde vi ut det och det kändes riktigt skönt.

Laget fick dessutom positiva nyheter under dagen då den före detta målvaktsstjärnan, Gunnar Domeij, meddelade sin comeback i Umeålaget under fredagen.

– Jag kan inte se hur det på något sätt kan bli negativt. Det kommer bli tajt om vem som ska stå, men Gunnars vilja och engagemang på träningarna och dessutom hans rutin kommer bli riktigt bra för oss hur som helst, säger Reinholdt.

Trots en bra start borta mot Storvreta och ledning med 3-2 i den andra perioden, blev det förlust för nykomlingen Jönköping med 5-9 mot serieledarna från Uppsala. Johan Anderson stod för två mål i matchen, men än värre var Mika Kohonen med hela fem poäng.

**

Under torsdagen besegrade Pixbo Wallenstam ett frenetiskt kämpande Linköping med 7-6 inför hela 10 111 personer i Scandinavium. Emil Julkunen (som du kunde läsa i vårt inslag ”i fokus” idag på innebandy.se) blev stor matchhjälte med sitt avgörande i förlängningen.

 


Författare: Daniel Karlsson