2012-01-29 21:12

Sirius tog andra raka och hoppet lever

IK Sirius skrällde i söndagens match mot Warberg och vann med 5-3 samtidigt som ett starkt desarmerat Umeå City hemmaslog Linköping. De två lagen som inför omgången var på nedflyttningsplats kämpar febrilt för nytt kontrakt.
 
Warberg vann senast mot Linköping och hade en positiv känsla inför söndagens bortamatch mot IK Sirius. Men efter matchen var det allt annat än positivt efter att Sirius vunnit sin andra raka match som nu gjort att nedflyttningsstriden minst sagt lever.

–     Vi har gått på tre femmor. Innan det spelade vi mest på två femmor, kanske har vi dessutom börjat kriga mer. Hade vi inte vunnit de här två matcherna hade det varit helt kört och det var helt enkelt tid att ta tag i grejorna, säger Gustav Eriksson.
 
Siriusspelaren som missade sju matcher i inledningen av säsongen har kommit in och gjort 14 poäng på 13 matcher stod för två poäng i dagens seger. Än värre var Patrik Strandh som stod för tre mål och en assist.

 
Sirius kan jubla efter två raka segrar, men det är mycket att spela om under superligans sex avgörande omgångar. Foto: Per Wiklund

Sirius har efter två raka segrar fått nytt hopp om förnyat kontrakt, men är fortfarande tabelljumbo.

–     Vi började med möten precis innan matchen mot Umeå och då pratade vi igenom att åka ner till allsvenskan är inte kul. Det är en för dålig serie för oss att vara i. Vi har känt att vi inte har något att förlora och då blir vi mer avslappnade, säger Eriksson.
 
Det återstår sex omgångar av den svenska superligan och Sirius tror på nytt kontrakt.
 
– Det är fyra lag inom fyra poäng och vi fokuserar på våra egna matcher, det är det vi kan förändra. Det kommer räcka om vi tar våra poäng vi tror att vi kan ta.
 
**

Under lördagen vann IBK Dalen viktig mark i slutspelsjakten när man hemmaslog Jönköping med 7-4. Dalen, som haft problem med målskyttet hittade sin frälsare i det egna laget. Lars Erik Torp som under säsongen mest spelat sporadiskt i tredjefemman kom in som ersättare till sjuke Peder Bodén och gjorde tre mål och en assist i matchen.

**
 
IBF Falun slog Tyresö Trollbäcken med hela 7-1 efter bland annat fyra nya poäng av Rasmus Enström. Alexander Rudd och Alexander Carlström noterades för tre poäng vardera.

**

AIK och Pixbo Wallenstam fick nöja sig med en poäng vardera efter mötet i Solnahallen. Patrik Malmström var inblandad i båda gästernas mål.

**

Umeå City vann viktiga poäng för bottenstriden efter att ha besegrat Linköping med 5-3. Succéduon Erik Nilsson och Peter Larsson som varit lagets klart bästa spelare den här säsongen blev matchvinnare återigen för City som därmed lämnade nedflyttningsplatsen och får nu sikta in sig på en oerhört viktig match i bottenstriden då laget i nästa omgång reser för bortamatch mot Hide-a-lite Mullsjö.

**
 
Mullsjö som under söndagen förlorade mot FC Helsingborg med 3-6. Daniel Johnsson noterades för tre poäng i matchen. Viktig seger för Helsingborg som känns allt mer klara för slutspel.


Författare: Daniel Karlsson