Sala Silverstaden kopplade greppet - Innebandy.se
2012-01-22 20:04

Sala Silverstaden kopplade greppet

I helgens spelade Sala Silverstaden två mycket viktiga matcher mot Örebro och Karlstad i kampen om att hänga kvar i elitserien. Efter fyra poäng av sex möjliga var laget rätt nöjda.
- Alla poäng är viktiga men det finns mer att ta av och det kan bli bättre, konstaterar
Caroline Rengren.

Sala silverstadens helg började med match mot Örebro. Sala Silverstaden hade 6-3 efter två perioder när Örebro var nära att gå ikapp men med 65 sekunder kvar att spela kom 9-7. Helena Lundqvist blev matchvinnare med 4+1.

- Det var en skön seger. En jämn match där vårt försvar var nyckeln till segern. Det har vi jobbat på det sista så det var kul att det funkade. Nu blir det lite fokus på anfallet istället, menar Caroline.

Under söndagen var det Karlstads tur att gästa Sala Silverstaden. Karlstad som under lördagen förlorade mot Rönnby med 2-7. 

I matchen mellan Sala Silverstaden och Karlstad var det hemmalaget tog ledningen med  4-0 tidigt. De tappade till 5-7 men kvitterade till 7-7 innan ordinarie matchtid var slut och knep en viktig poäng. Bortalaget kunde sedan vinna i sudden death med 7-8.Matchvinnare för Karlstad blev de dubbla målskyttarna Mikaela Målström och Filippa Rosendal samt Katarina Prandes med 2+1 och Lina Segerblom med 1+2.

- Alla poäng är viktiga nu och det var lite surt att inte få tre med sig även här. Jag tycker vi är bättre. Starten var bra, sedan vet jag inte riktigt vad som hände, säger Rengren.

Efter fyra poäng i helgen ligger ni elva i en haltande tabellen med lite marginal ner till placering 12-14. Måste kännas rätt skönt som nykomling...

- Jo, absolut. Men nu måste vi kriga i 60 minuter i de matcher vi har kvar och aldrig ge upp. Alla måste ge 110% och kämpa, avslutar Caroline Rengren.

Helena Lundqvist med ett förflytet i Rönnby och landslaget är nu en viktig kugge i Sala Silverstaden. Foto: Bildbyrån

**
KAIS Mora tog sex nya poäng i helgen. På lördagen vände man ett underläge mot Pixbo Wallenstam då 3-6 blev 7-6 i sista perioden och på söndagen besegrades Jönköping med 10-1. Firma Wijk (1+9), Karlsson (8+4) och Larsson (4+2) låg som vanligt bakom segrarna. Imponerande 
28p blev det i helgen.

**
Pixbo Wallenstam hade en tuff helg, förutom den sura förlusten mot KAIS Mora blev det även förlust mot Falun på söndagen med 5-7. 

**
Falun kom undan med blotta förskräckelsen mot Jönköping men avgjorde med åtta minuter kvar att spela. Matchvinnare med 4+1, Malin Dalbjer. Detta följdes alltså upp med en 7-5 seger mot Pixbo Wallenstam. Matchvinnare i den matchen blev Hanna Lindgren med ett hattrick och Sara Kristoffersson med 2+2.

**
Endre som tog sex pinnar förra veckan fick nöja sig med en nu. Detta efter 6-6 mot Täby och 5-7 mot Djurgården. Mot Täby gjorde exempelvis lagets 95.a Sara Steen två mål.


Författare: Lina Engstrand