Pressmeddelande från FBC Engelholm - Innebandy.se
2012-01-13 11:55

Pressmeddelande från FBC Engelholm

FBC Engelholms styrelse publicerade under fredagen ett pressmeddelande som kan läsas nedan.

I Sydnytts sändning kan det uppfattas som att tränarna för det aktuella laget använt material som är framtaget och sanktionerat av föreningen FBC Engelholm. Detta är något som inte stämmer, utan från FBC Engelholms sida vill vi tydligt och kraftfullt markera att det är en enskild tränares egna initiativ att framställa och använda det aktuella materialet. Föreningen har inte haft någon som helst kännedom om detta, för än nu.

Föreningen tar självklart kraftigt avstånd från den sortens språkbruk och associationer, vilket inte hör hemma inom idrotten. Vi i FBC Engelholm beklagar djupt den uppkomna situationen. Dessa olämpligt skrivna träningsupplägg har nu naturligtvis tagits bort från det berörda laget, tränaren har insett sitt misstag och bett om ursäkt till föreningen och alla inblandade.

För oss i FBC Engelholm är detta språkbruk helt oacceptabelt och vi kommer givetvis att arbeta hårt för att vår förening inte ska hamna i en liknande situation med en tränare som agerar på detta vis. FBC Engelholm har över 850 medlemmar (både tjejer och killar) och fler än 150 ungdomsledare i vår verksamhet och med dessa försöker vi ständigt arbeta med att kommunicera ut vår vision, mission och policydokument. Föreningens ledord är Innebandy för alla.

I detta fall med denna tränare har vi uppenbarligen misslyckats med vår kvalitetssäkring och vi kommer att utreda var vi brustit i kontrollen av våra tränare och hur de kommunicerar med våra ungdomar. Vi kommer även att inleda en utredning kring detta specifika fall.

Styrelsen FBC Engelholm