2012-01-17 10:49

Läget i Allsvenskan

Granlo har skaffat sig ett gigantiskt försprång i den norra serien och just nu ser laget ut att gå mot en klar serieseger. Samtidigt utvecklar sig Allsvenskan södra till ett drama med många tänkbara vinnare.

Här gör vi en avstämning av läget i de allsvenska serierna efter lite drygt två tredjedelar.

Efter att ha inlett året med vinst i seriefinalen mot Team Thorengruppen, skaffade sig Granlo bästa tänkbara utgångsläge för fortsättningen. Den gångna helgen förlorade Thorengruppen på nytt och har därmed hela 13 poäng upp till Granlo.

Granlo vann söndagens hemmamatch mot Balrog med 10-4 och har nu ett jätteförsprång i den norra serien. Just nu talar det mesta för att Sundsvall 2012/13 åter kommer att ha ett innebandylag på högsta nivå.

Även i publikligan toppar Granlo med förkrossande marginal. Matcherna i Sundsvalls sporthall har imponerande publiksnittet 1 103!
 


Granlo och publiken i Sundsvalls sporthall har all anledning att jubla. Foto: Granlo BK.


I den södra serien är det desto jämnare i tabellen och lagen turas om att vara i ledningen. För tillfället återfinns Karlstad i topp med 30 poäng. Tvåan Visby (28) har dock en match mindre spelad. Även Växjö (28) och Lindås (27) är i högsta grad med i kampen om seriesegern.

Kanske kommer serien att avgöras i näst sista omgången med matchen Lindås-Karlstad eller i sista omgången med matchen Växjö-Visby?

Formstarkast i södra Allsvenskan är faktiskt nykomlingen Östra. På de sju senaste matcherna har Jönköpingslaget tagit 17 av 21 poäng. Poängligaledaren Gustaf Ihrman har fått en fantastisk start på 2012 med tolv mål på tre matcher.


Tabell, Allsvenskan norra
Tabell, Allsvenskan södra


Författare: Daniel Karlsson