KAIS Mora nya serieledare - Innebandy.se
2012-01-15 20:10

KAIS Mora nya serieledare

Efter helgens dubbelomgångar i elitserien är KAIS Mora nya serieledare. Detta efter att Rönnby förlorade mot Endre under söndagen.

Ytterligare en helg med dubbelmöten i elitserien. En tabellförändring var att KAIS Mora blev nya serieledare.

Endre var ett av lagen som plockade sex poäng i helgen efter dubbla hemmasegrar. På lördagen stod Sala Silverstaden för motståndet. Nykomlingarna hade häng på poäng men Endre avgjorde med 1,14 kvar att spela, 5-3 skrevs slutresultatet till. Maria Zillén låg bakom gotländskornas seger med ett hattrick.

- Eftersom vi ofta har dubbelmöten blir det att man gör en bra och en mindre bra match per helg. Mot Sala Silverstaden spelade vi inte bra men vann ändå, det var skönt, konstaterar Endres lagkapten Emma Järlö.

På söndagen väntade dåvarande serieledarna Rönnby, på pappret en tuffare match än den på lördagen men verkligheten visade nått annat. Seger för Endre med klara 5-0. En fin skalp för Endre som är erkänt starka på hemmaplan. Resultatet gjorde att Rönnby tappade serieledningen. Matchvinnare blev systrarna Anna Jakobsson (3+1) och Maria Zillén (2+1).

- Det var en betydligt bättre match än den mot Sala Silverstaden. Vi gjorde en jättebra match där vi satte försvarsspelet och där Lauma Visnevska i mål gjorde en kanonmatch, säger Järlö.

Vad säger du om säsongen hittills?
- Den har väl gått ungefär som vi tänkt. Vi brukar inte titta på tabellplaceringar å så. Det är svårt att vara på topp hela tiden och man får både toppar och dippar under en säsong, avslutar Emma Järlö.

**
Ett lag som imponerade i helgen var KAIS Mora. På lördagen vände dalkullorna 2-4 till 7-4 i sista perioden mot IKSU, matchvinnare Therése Karlsson med 3+1 poäng. Therése Karlsson blev även matchvinnare under söndagen då Dalen besegrades med 8-1. Karlssons resultat 3+1 nu också, i matchen tog KAIS Mora kommandot redan i den första perioden som man vann med 7-0.

För ungefär en månad sedan vann hon VM-guld, nu jagar Therése Karlsson och KAIS Mora SM-guldet. Foto: Bildbyrån.

**
Regerande svenska mästarinnorna Djurgården fortsätter att mata på, i helgen blev det segrar mot Karlstad 14-4 och Örebro 7-1. Karlstad tog ledningen och hakade på bra under första halvan av matchen med sedan ökade Djurgården tempot. Som vanligt var det Emelie Lindström som stack ut mest i matchprotokollet, 3+4 blev det i denna match. Mot Örebro gjorde poängligaledarinnan 2+2.

**
IKSU revanscherade sig efter förlusten mot KAIS Mora och slog Falun med 5-2 under söndagen. Efter en jämn första period drog IKSU i från i andra, ett försprång de inte släppte i sista.

**
Täby tog sex poäng i helgen. Örebro besegrades med 10-4 efter hattrick av Moa Hedlund och under söndagen vann man mot Karlstad med 5-4. Under söndagen var det Louise Wickströms tur att göra hattrick.


Författare: Daniel Karlsson