2012-01-27 15:36

Jenny Magnusson ny assisterande förbundskapten

Svenska Innebandyförbundet har utsett Jenny Magnusson till ny assisterande förbundskapten för det svenska damlandslaget.Jenny Magnusson. Foto: Henrik Jansson.


Före detta landslagsbacken Jenny Magnusson hade under 1990- och 2000-talet stora framgångar som spelare i IBK Lockerud och IBF Falun. Hon har spelat 55 landskamper, vunnit två VM-guld (1997, 2003), ett SM-guld och varit proffs i schweiziska Bern Capitals.

Nu har hon utsetts till ny assisterande förbundskapten för damlandslaget där hon kommer att anställas på 25 procent. Anställningsavtalet sträcker sig över VM 2013, men intentionen är precis som med förbundskapten Curt Söderström, att samarbetet ska vara i fyra år.

– Vi vill hela tiden öka seriositeten och professionaliteten kring våra landslag. En del i det är att anställa våra förbundskaptener så att vi också agerar som en seriös arbetsgivare på alla plan, säger Svenska Innebandyförbundets utvecklings- och landslagschef Emil Persson.

– Väldigt glädjande att en sådan meriterad spelare med så mycket erfarenhet från internationell innebandy kommer in i vår ledarstab för världens bästa landslag. Jenny är en person som verkligen sprider positivism i de lag hon verkar, alltid omtyckt och respekterad av med som motspelare, säger förbundskapten Curt Söderström.

Jenny, som till vardags arbetar som föreningsutvecklare på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet, ser förväntansfullt fram emot uppdraget.

– Jag är tacksam som har fått chansen, inte minst till min arbetsgivare som låtit mig gå ned i tid för att kunna tacka ja. Rollen som assisterande förbundskapten är något helt nytt för mig, och det var en av anledningarna till att jag tackade ja. En stor utmaning, säger Jenny Magnusson.

Som spelare var Jenny en stor ledare och under flera säsonger var hon lagkapten i IBF Falun, något som landslagsledningen vill dra nytta av.

– Jenny är en relativt oerfaren ledare i en formell roll som den här, men hon har alltid haft en informell ledarroll som spelare. Dessutom är hon välutbildad, har läst Sports Management i Falun och arbetar idag som projektledare. Vi kommer att skräddarsy ett utvecklings- och utbildningspaket för Jenny, där hon framför allt får möjligheten att utveckla sitt ledarskap tillsammans med Curt. Jag tror enormt mycket på den här konstellationen, säger Emil Persson.

– Hennes stora styrkor ligger framför allt i det individuella taktiska spelet, där hon blir ett perfekt komplement till Curt när det gäller individuell feedback till spelarna under match, säger Emil Persson.

Sedan årsskiftet är Curt Söderström ny förbundskapten för damlandslaget. Gunnar Bonnedahl fortsätter i sin tidigare roll som assisterande förbundskapten. Ulf Hallstensson kommer inte att fortsätta arbeta kring damlandslaget.

– Ulf har gjort ett fantastiskt arbete under tiden som han har varit med runt landslagsverksamheten, men vi har nu bestämt oss för att gå skilda vägar, berättar Emil Persson.


Författare: Daniel Karlsson