Dalen vann sexpoängsmatchen mot AIK - Innebandy.se
2012-01-22 21:03

Dalen vann sexpoängsmatchen mot AIK

IBK Dalen bröt AIK:s segersvit som stannade på tre matcher och gick upp på slutspelsplats igen. Kampen runt strecken fortsätter att vara intensiv – för att säga det minsta, men FC Helsingborg klev in med en tå i slutspelet.

Med sju omgångar kvar av den svenska superligan kan knappt någon förutspå hur det hela kommer att sluta med hela fem lag inom tre poäng. I sexpoängsmatchen i Solnahallen klev IBK Dalen fram och gjorde fem mål i den första perioden.

– Dalen vann den första helt klart. De gjorde fem mål, men vi kom tillbaka i matchen genom hårt jobb, säger Sebastian Gafvelin som minst sagt var med i handlingarnas centrum i matchen.

AIK kom tillbaka i den andra perioden genom att vinna den perioden med 3-1. Laget hade dock något besök i utvisningsbåset för mycket och Dalen tackade för det.

– Vi fick en bra start och AIK spelade hårt och fult som gav några onödiga utvisningar. Då kunde vi utnyttja det i powerplay där vi gjorde tre mål på tre försök, säger Peder Bodén som noterades för fyra poäng i matchen.


Peder Boden var minst sagt inblandad i IBK Dalens seger över AIK. Foto: Per Wiklund

I den tredje perioden reducerade Sebastian Gafvelin till 6-7 och AIK fick hopp med drygt fyra minuter kvar av matchen. Men bara sekunder senare skulle Gafvelin återigen in i hetluften. Exakt 18 sekunder efter reduceringen åkte han ut fem minuter för hårt spel och AIK:s chanser att kvittera minskade drastiskt.

– Jag fick en femminutersutvisning som inte bara jag tycker är helt horribel. Det är inte ens frislag tycker jag. Möjligtvis att de skulle blåsa av spelet då han (Johan Samuelsson) låg kvar, säger Gafvelin.

Dalen höll ut och gick därför upp på slutspelsplats – medan AIK förpassades till ingenmansland.

**

Hide-a-lite Mullsjö chockade innebandy-Sverige genom att slå serieledande IBF Falun med 8-4 under lördagen. Noterbart från den matchen var såklart att poängligaledaren Rasmus Enström lämnade matchen poänglös. I Mullsjö dominerade, David Gillek.

**

FC Helsingborg gick in med en tå i slutspelet tack vare seger mot Linköping i en av många sexpoängsmatcher under söndagen. Daniel Johnsson blev ensam matchvinnare för sitt Helsingborg genom att göra alla tre målen för gästerna. I och med segern har Helsingborg fyra poäng ner till slutspelssträcket. Något som inte är mycket, men i den oerhört jämna serien på något sätt blir mycket.

**

IK Sirius tog sin första seger sedan Uppsaladerbyt mot Storvreta den 21 december och därmed satte stopp på en fyra matcher lång förlustsvit. John Barck blev stor matchvinnare med sitt 3-2-mål i den tredje perioden, men bara minuter innan satt han utvisad efter en ful eftersläng mot Umeå Citys Andreas Toumas.

– Jag petade på honom och det var onödigt gjort av mig, men skönt att det inte blev avgörande och att vi kunde visa styrka genom att vända matchen då vi mentalt var lite överladdade och la alldeles för mycket fokus på domarna genom hela matchen, säger Barck.

Umeå City tilldömdes två straffar i matchen. Erik Forsgren la båda och gjorde mål på en – och den andra blev bortdömd. IK Sirius seger betyder att laget knappade in på Umeå City som i och med förlusten är nästjumbo. Sirius har fem poäng upp till Mullsjö som har en poängs försprång mot Umeå City.

**

Caperiotäby har inte vunnit under ordinarie tid på åtta matcher och inte blev det bättre i bortamötet med Tyresö Trollbäcken. Nykomlingen har tappat positioner i tabellen och ligger just nu på den sista slutspelsplatsen, bara en poäng före SM-finalisterna från ifjol – Warberg.

**

Warberg vann lagets viktiga, alla matcher är viktiga nu i och för sig, mot Jönköping med 9-5. Noterbart från matchen var att nyförvärvet Max Wahlgren noterades för sin första poäng i den nya klubben efter övergång från FC Helsingborg efter att ha varit utlånad till Kais Mora. I och med förlusten blev Jönköping inkopplade i nedflyttningsstriden då laget bara har tre poäng ner till Umeå City under sträcket.

Författare: Lars Lindberg