Holm: ”Vi kan ta nästa steg nu” - Innebandy.se
2012-01-16 15:00

Holm: ”Vi kan ta nästa steg nu”

Landslagsledningen för Sveriges U19-damlandslag har tagit ut de 22 spelare som ska representera Sverige i Finnkampen den 4 februari.


Med mindre än fyra månader kvar till U19-VM i Slovakien har Marcus Holm och U19-damerna en viktig tid framför sig. I Finnkampen hoppas förbundskaptenen på en bra insats med fokus på det offensiva spelet. Foto: Daniel Karlsson. 


I år spelas Finnkampen i Joensuu, Finland, där de svenska och finska dam- och herrlandslagen kommer att göra upp i prestigefyllda matcher under en och samma dag. För det svenska U19-damlandslaget blir turneringen extra viktig då U19-VM stundar i början av maj.

– Finnkampen blir ett test för oss. I april har vi ett VM-läger där den definitiva VM-truppen kommer vara samlad. Nu vill vi testa lite nya spelare. De vi lämnar hemma är fortfarande aktuella och inte på något sätt borträknade, säger förbundskapten Marcus Holm.

Truppen är densamma som i Euro Floorball Tour i november, bortsett från fyra spelare. En av dem är målvakten Amanda Hill.

– Vi har en homogen grupp, i stort sett samma som i EFT. På målvaktssidan testar vi Amanda Hill som inte varit med tidigare. Vi vill bredda med flera alternativ så att det inte blir som i förra VM, då vi fick ta in en målvakt som aldrig varit med tidigare, säger Holm.

Under EFT gjorde hela 16 spelare sin landslagsdebut, något som stundtals märktes i spelet. I Finnkampen har de flesta spelarna debuten avklarad och Holm tror att laget kan prestera ännu bättre.

– Inför EFT hade vi bara haft någon träning tillsammans. Inför Finnkampen har vi fördubblat det antalet och det kommer att se bättre ut. Dessutom har stora delar av nervositeten släppt och vi kan fokusera mer på det taktiska. Under EFT växte gruppen och jag tror vi kan ta nästa steg nu. 

– I Finnkampen ska vi försöka sätta spelet och hitta mer permanenta femmor. Stort fokus kommer att ligga på det offensiva spelet. Vi vill ha många platsbyten, korta spelavstånd och spelare inne i motståndarnas slott, så att vi gör finskorna obekväma.

I början av maj avgörs U19-VM i Slovakien. Det råder ingen tvekan om att förbundskaptenen redan nu har siktet inställt mot det, även om det ligger långt fram i tiden.

– Finnkampen är speciellt och vi vill alltid vinna mot finskorna, men vårt fokus kommer att ligga på VM. Det är det enda som finns i huvudet, avslutar Holm.


Truppen till Finnkampen

Målvakter
Amanda Hill, RIG Umeå IBF
Beverly Smedenäs, Malmö FBC

Utespelare
Therese Andersson, Djurgårdens IF IBF
Adina Augustsson, Hagfors IF
Stephanie Boberg, FBC Engelholm
Amanda Johansson Delgado, FBC Uppsala
Jessika Eriksson, KAIS Mora IF
Cornelia Fjellstedt, RIG Umeå IBF
Tilda Flodell, Rönnby IBK
Elin Gabrielsson, FBC Uppsala
Caroline Hadelund, Jönköpings IK
Natalie Jakobsson, RIG Umeå IBF
Emelie Jansson, RIG Umeå IBF
Amanda Mellberg, Täby IS IBK
Dragana Mrksic, KAIS Mora IF
Karin Nygren, RIG Umeå IBF
Frida Rydfjäll, IKSU
Matilda Sjödin, RIG Umeå IBF
Evelina Sparf, FBC Uppsala
Caroline Sundbye, KAIS Mora IF
Felicia Tiri, Olofströms IBK
Amanda Öhman, IBK Dalen


Författare: Daniel Karlsson