Hallå där … - Innebandy.se
2012-01-24 14:09

Hallå där …

… Benjamin Löfdahl, uttagen till Finnkampen och därmed Tyresö Trollbäckens första spelare någonsin i A-landslaget.

Du är ju en ny bekantskap för många. Kan du berätta lite om dig själv?
– Jag är 23 år. Född och uppvuxen i Tyresö, där jag fortfarande bor. Pluggar maskinteknik på KTH, fjärde året. När jag inte pluggar eller spelar innebandy umgås jag med min tjej och med min familj.

Du har hittills bara spelat med klubbar från Tyresö ...
– Ja, jag har aldrig bytt förening egentligen. Jag började i Hanvikens SK som sedan gick in i BK Trollbäcken. Därefter gick ju Trollbäcken ihop med Tyresö.

... och nu blir du klubbens första spelare i A-landslaget. Antar att du känner dig stolt?
– Absolut! Det har ju varit ett par killar från klubben tidigare i U19-landslaget men ingen i A-landslaget. Jättekul och jag känner mig verkligen stolt över det!
 
 

Benjamin Löfdahl, Tyresö Trollbäckens första landslagsspelare någonsin. Foto: Per Wiklund.

 
Vad tar du med dig till Finnkampen nu?
– Jag har ju en stabil säsong bakom mig och jag vet vad jag kan. Nu handlar det om att plocka fram mitt allra bästa spel. Sedan ska jag också njuta av att få vara med!

Det har ju gått riktigt bra för Tyresö Trollbäcken i SSL den här säsongen, till mångas förvåning. Har du någon förklaring till varför det har gått så bra?
– Vi har kvar många spelare från förra gången vi var uppe i SSL, då vi lärde oss otroligt mycket. Nu har alla blivit äldre och klokare och det känns som att vi har varit mycket bättre förberedda den här gången.
 
– Sedan har vi också fått in några riktigt bra nya spelare och en tränare som har satt sin prägel på laget och fått in en skön mentalitet.


Författare: Daniel Karlsson