2012-01-29 20:30

Dubbla derbysegrar för Täby

Den gångna veckan i elitserien har gått i derbyts tecken. Eller vad sägs om två Stockholmsderbyn, ett Daladerby och ett Umeåderby? Bäst gick det för Täby som slog både Huddinge och Djurgården. 

Gladast efter derbyveckan i elitserien är nog Täby som slog både Huddinge och Djurgården. Första derbyt för Täbys del spelades i onsdags mot Huddinge. Täby tog kommandot från start och ledde med 3-0 efter halva matchen. Huddinge reducerade men Täby vann med 5-1 tack vare ett sent mål både i den andra och tredje perioden. Elisabeth Qvarfort och Sara Attermo låg bakom segern med 1+1 poäng vardera. - Vi är ett bättre lag och kämpar ihop, menar Louise Wickström

Huddinge tog revansch på sig själva då man mötte Endre under söndagen. Med 5-0 efter halva matchen gav de aldrig Endre en chans. Poängbäst blev Åsa Tjusberg med 1+2p. Huddinge hade också sex spelare som gjorde två pinnar i matchen som slutade 9-3.

För Täbys del väntade ett nytt derby under söndagen, nu mot regerande mästarinnorna Djurgården. Täby låg under med 1-4 efter halva matchen men innan den andra periodpausen hade man reducerat till både 2-4 och 3-4. I början av tredje fick man nya underlägen, både med 3-5 och 4-6. Men Täby gav sig inte med 58 sekunder kvar att spela kom kvitteringen till 6-6 och när matchuret stod på 20.00 kom även segermålet, 7-6. Mathilda Rotevall blev matchvinnare och poängbäst med 2+1. Täby hade också fem spelare som gjorde två poäng var i matchen. En skön avslutning på en skön vecka.- Detta var en mycket tuffare match än den i onsdags. Inställningen gjorde att vi vann. Sista målet var riktigt fint då vi bryter deras powerplay, kommer två mot en och sätter den i krysset, berättar Wickström som stod för assisten

Ni har häng på en slutspelsplats nu, hur ska ni hålla den?- Genom att spela vårt spel och vinna de matcherna vi ska vinna på pappret även i praktiken. Nu kör vi och hoppas det håller hela vägen, säger Louise

Du gör din första elitseriesäsong, hur känns det?- Det är sjukt kul! Tempot här är högre och matcherna tuffare. Man utvecklas hela tiden. Täby hade ett bra välkomnande när jag var här och hälsade på så det var därför jag hamnade här, och det ångrar jag inte, jag trivs jättebra, avslutar Louise Wickström.

 Louise trivs i elitserien. Kanske ännu bättre nu efter två sköna derbysegrar. Foto: Sportsphoto

**
Serieledande KAIS Mora tog revansch på Falun och vann TV-derbyt. Men det satt hårt inne, det avgörande målet (7-6) kom med god hjälp av ett Falunmisstag. Inte oväntat var det poängligaledarinnan Therése Karlsson som var framme och utnyttjade detta. 3+1 blev Karlssons poängfacit i derbyt.

**
Rönnby krossade Örebro hemma med hela 19-1. Landslagsaktuella Petra Weiss blev poängbäst i matchen med ett hattrick plus två assistpoäng.

**
Karlstad knep poäng borta mot Djurgården, starkt. Katarina Prandes blev Karlstads poängräddare med sina 2+1p i matchen. 

**
Pixbo Wallenstam vann igen efter fyra raka förluster. Theres Persson 1+2 och Camilla Jordansson 0+3 låg bakom segern mot Jönköping med 9-2.

**
Veckans sista derby var Umeåderbyt mellan IKSU och Dalen. Precis som i våras var det IKSU som var starkast, nu vann de med 3-1. Poängbäst Elin Tjärnström med 1+1.


Författare: Daniel Karlsson