Damernas trupp till Finnkampen - Innebandy.se
2012-01-23 17:05

Damernas trupp till Finnkampen

På måndagen presenterades damlandslagets trupp till Finnkampen. Nye förbundskaptenen Curt Söderström har tagit ut 18 spelare som ska representera Sverige i finska Joensuu den 4 februari.


Curt Söderström är förväntansfull inför Finnkampen där han gör sin första landskamp som förbundskapten. Foto: Mats Ragnarsson.


Det har varit en kort och intensiv period för Curt Söderström som vid årsskiftet tillträdde rollen som förbundskapten för det svenska damlandslaget.

– Jag har åkt runt och träffat spelarna som vann VM-guld i december och bildat mig en uppfattning om deras inställning och attityd samt bekantat mig med dem. Vi har oerhört ambitiösa spelare som inte är mätta efter guldet utan vill fortsätta att utvecklas, konstaterar Söderström.

I truppen till Finnkampen finns två debutanter; Djurgårdsbacken Moa Tschöp och Rönnbyforwarden Petra Weiss. Två spelare som enligt förbundskaptenen ska tillföra spetskompetens till landslaget.

– Både Moa och Petra är riktiga lirare som kan förstärka artisteriet i landslagstruppen. Moa är en stor, snabb och spelskicklig back med offensiv läggning i sitt spel. Hon har erfarenhet från U19-landslaget, nu blir det ett test om hon kan ta nästa steg i karriären. Hon har alla möjligheter att bli en världsspelare.

– Petra Weiss är en teknisk lirare som alltid jobbar hårt för laget. Det ska bli spännande att se om hon och Moa klarar av det höga tempot och samtidigt kan behålla deras bollhot som vi eftersöker.

Den 4 februari avgörs alltså Finnkampen i finska Joensuu. För damlandslaget blir det första landskampen sedan VM-guldet, och att den går av stapeln just i Finland menar Söderström är bra inför framtiden.

– Det blir nyttigt att känna på finskorna på deras hemmaplan. Vi ska spela en aggressiv innebandy med hög intensitet, tekniska finesser och mycket bollsläpp.


Truppen till Finnkampen

Målvakter
Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam IBK
Hanna Pettersson, Rönnby IBK

Utespelare
Cassandra Edberg, IKSU
Malin Eriksson, Djurgårdens IF IBF
Jenny Gustafsson, IKSU
Sanna Scheer, Rönnby IBK
Moa Tschöp, Djurgårdens IF IBF
Emelie Wibron, IKSU
Josefina Eiremo, IKSU
Therese Karlsson, KAIS Mora IF
Amanda Larsson, KAIS Mora IF
Emelie Lindström, Djurgårdens IF IBF
Therese Strömberg, IBF Falun
Elin Tjärnström, IKSU
Karolina Widar, Rönnby IBK
Petra Weiss, Rönnby IBK
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Victoria Wikström, IKSU


Författare: Daniel Karlsson