Christine Gruffman till damlandslaget … - Innebandy.se
2012-01-28 11:00

Christine Gruffman till damlandslaget …

Nyligen blev det klart att Christine Gruffman, utbildad sjukgymnast på Umeå Universitet, tar över Linda Sanderssons roll som sjukgymnast och medicinansvarig i damlandslaget.Christine Gruffman, ny medicinansvarig i damlandslaget. Foto: Daniel Karlsson.


Christine Gruffman är utbildad sjukgymnast på Umeå Universitet och har en magisterexamen i idrottsmedicin. Hon arbetar sedan åtta år på ortopedkliniken på S:t Görans Sjukhus i Stockholm, där hon samarbetar med förbundsläkaren Thor Halse. Dessförinnan jobbade hon på IKSU Sportcenter i Umeå. Nu är Christine alltså ny medicinansvarig i damlandslaget.

Vad har du för relation till idrott - och innebandy?
– Jag älskar att träna och arbetar bland annat som gyminstruktör. I grunden är jag volleybollspelare, men har spelat en hel del innebandy på motionsnivå både med jobbet och med kurskamrater. Under Umeåtiden såg jag mycket innebandy - tekniken och snabbheten gör det till en otroligt häftig sport.

Hur ser du på uppdraget som medicinansvarig i damlandslaget?
– Jag är förväntansfull och gillar att det är en lagidrott där jag kan få supporta de vältränade landslagstjejerna. Jag ska göra mitt bästa för att göra min lilla del, det vill säga allt från att lösa ett skavsår till en låsning i ryggen. Så lite som möjligt ska störa spelarna, det är mitt ansvar. Alla ska må så bra som möjligt så att de kan utföra vad de ska.

Första samlingen för dig blir till helgen under Finnkampen, vad förväntar du dig av den?
– Det ska bli oerhört kul att träffa laget och bekanta mig med spelarna och ledarna. Jag tror det blir en spännande match mot finskorna - förhoppningsvis utan större skador…


Författare: Daniel Karlsson