Amanda trivs i sin nya roll - Innebandy.se
2012-01-08 00:00

Amanda trivs i sin nya roll

Efter SM-guldet med Djurgården i april 2011 la Amanda Wendelstig klubban på hyllan, men innebandyn har hon inte lämnat. Under SDF-SM coachar hon Stockholms flickor.

- Att jag hoppade på detta uppdraget är något jag absolut inte ångrar, säger hon när innebandy.se träffar henne

Efter en framgångsrik karriär valde Amanda Wendelstig att avsluta sin karriär, det gjorde hon på bästa möjliga sätt, med ett SM-guld. Detta betyder dock inte att hon lämnat innebandyn. Under SDF-SM i Karlstad coachar hon Stockholms flickor med Magnus Eriksson, till vardags i Djurgården och alltså Amandas gamle tränare. Som för många andra började Amanda Wendelstigs karriär just i SDF-SM, det var några år sedan men hon försöker att minnas tillbaka... 

- Jag kommer ihåg att det var stort. Man var stolt över att få representera Stockholm och det var mycket publik på matcherna. SDF-SM har alltid bra arrangemang och det händer någonting hela tiden. Sedan att jag fick vinna turneringen en gång gjorde ju inte intrycket sämre.

Amanda Wendelstig har avslutat sin aktiva karriär, men innebandyn har on inte släppt

Hur är det att komma tillbaka till SDF-SM? 

 - Det är jättekul och det är en ära nu också.

Är du rent av mer nervös nu jämfört med när du var med som spelare?                       

- Jag var ju den som gillade matcher som gällde något, som exempelvis SDF-SM så jag var nog mer laddad än nervös. Men visst fanns det nervositet med, man var ju 15 år liksom. Nu som coach försöker  jag att lugna tjejerna och säga till dem att de ska göra sitt bästa och att dem ska njuta. Hur många får uppleva det här? Ha kul!

Är det här med tränarjobbet något som gett dig mersmak? Du kanske är en blivande klubblagstränare?

 - Jag tar en sak i taget. Men jag kommer fortsätta att coacha det här laget i alla fall. Vi följer dem upp till 17-års SM. Det är ett fantastiskt lag med många duktiga tjejer!

Stockholm har många spelare att välja mellan, är det inte svårt att ta ut en trupp?

- Jag och Magnus får bra hjälp med scoutningen så vi gör absolut inte allt själva. Men visst, det finns många bra lag och många bra spelare att ta ifrån. Vilket är på både gott och ont, avslutar Amanda Wendelstig


Författare: Daniel Karlsson