AIK återigen upp på slutspelsplats - Innebandy.se
2012-01-15 20:51

AIK återigen upp på slutspelsplats

Superligan är jämnare än någonsin och det blir jämnare för varje omgång som går. Efter söndagens omgång tog AIK klivet upp på slutspelsplats och det är åtta lag från position fyra till tolv inom åtta poäng.

AIK vann söndagens tuffa bortamatch mot Warberg med 4-3 och tog därmed sig upp på slutspelsplats efter en problematisk höstsäsong där lagets generationsväxling gått trevande.

– Det är klart att det är skönt att vara på slutspelsplats igen. Vi har haft tre tuffa matcher på en vecka och fått nio poäng där. Nu gäller det att fortsätta motivera oss och kunna arbeta vidare, säger Karl-Johan Nilsson.

Henrik Lorendahl blev stor matchhjälte då han satte 4-3-målet i den tredje perioden efter att Warberg hämtat in ett tvåmålsunderläge.


Patrik Edgren och Alexander Egebrandt kan jubla över att AIK just nu ligger på slutspelsplats. Foto: Per Viklund

– Vi gjorde en helt okej laginsats även om vi kan hämta mer i spelet. Vi är tydliga i vårt agerande i försvarsspelet. För oss gäller det dock i första hand att säkra kontraktet. När det är trepoängssystem i serien går det väldigt fort när man vinner några matcher, men lika snabbt neråt om man förlorar så det gäller att vi är ordentliga i varje match.

Nilsson menar på att det var de unga spelarna, en stark defensiv och stabilt målvaktsspel från Patrik Jansson som grundade för segern som kommer bli viktig då varje poäng kan bli avgörande i någon av de två streckstriderna då AIK fortfarande får räkna in sig i kampen att klara sig från nedflyttning och även att klara en slutspelsplats. Och kampen är helt öppen då många lag visar upp trepoängare på rullande band.

– Någonstans är det roligt att det är liv i serien. Det är många matcher som är ovissa och det tyder på att det är en stark serie i år. Det kan hända mycket under bara en omgång, men för oss är det viktigt att vi har fokus på rätt saker och just nu är det att sätta försvarsspelet i varje match, säger lagkaptenen i det svenska herrlandslaget, Karl-Johan Nilsson.

**

Caperiotäby fick bara ha kvar en poäng i huvudstaden efter att Hide-a-lite Mullsjö varit på besök. Täby har nu inte tagit en trepoängare på sju matcher och över en månad. Trots det ligger laget kvar i toppkvartetten efter bland annat tre mål av Rasmus Sundstedt i dagens match.

**

Storvreta fick med sig samtliga tre poäng från Umeå då laget bortaslog Dalen som inte övertygat på hemmaplan den här säsongen. Uppsalalaget vann med 6-5 trots en forcering av Dalen i den tredje perioden – kom laget aldrig ikapp.

**

FC Helsingborg kvitterade hemmamatchen mot Umeå City med bara 21 sekunder kvar av matchen. Tungt för Umeå City som kom tillbaka från ett 2-4-underläge och vände till ledning 5-4 efter bland annat två mål av Peter Reinholdt i matchen. Marcus Gullstrand satte kvitteringen. 7-10 i skott i förlängningen visar att båda lagen gick för extrapoängen.

**

Rasmus Enström gjorde fyra mål och en assist i Faluns 5-3-seger över Linköping. Enström har nu gjort makalösa 54 poäng på 18 matcher. Segern tillskrivs därför Enström som är i en helt otrolig form.

**

Pixbo Wallenstam hade inga större bekymmer med att besegra Tyresö Trollbäcken med 12-5. Peter Runnestig och Daniel Calebsson var framträdande i matchen.

**

Jönköping vann borta mot Sirius med 9-7 efter bland annat fyra poäng fördelat på två mål och två assist från Johan Anderson. Sirius hade ledningen i matchen med 5-3 och 7-6 men tappade till förlust och är alltjämt seriejumbo med bara elva inspelade poäng på 18 matcher.

Författare: Lars Lindberg