100 SSL-matcher utan utvisning - Innebandy.se
2012-01-17 12:50

100 SSL-matcher utan utvisning

När Niklas Winroth lämnade Gammlia Arena i söndags kväll hade han spelat karriärens hundrade SSL-match – och han vet fortfarande inte hur det känns att bli utvisad.

De spelare som har över 100 matcher på listan och noll utvisningsminuter är uteslutande målvakter – men numer finns där också Storvretacentern Niklas Winroth.

Vad är förklaringen till att du aldrig har blivit utvisad?
– Jag är lite för snäll kanske. Men jag försöker gå in smart i närkampssituationer. Det gäller att hitta en balans där och avgöra när det är rätt läge att gå in lite hårdare, säger Winroth till innebandy.se.

Har du varit nära att bli utvisad någon gång?
– Ja, det har jag nog varit. Det beror helt på vilken nivå domarna lägger. Det kan ju vara vissa saker som man gör i en match som man hade åkt ut för i en annan match.

 

Niklas Winroth har nu spelat 100 matcher i SSL utan att bli utvisad. Foto: Per Wiklund.


Än har alltså 21-årige Winroth lyckat hålla sig borta från utvisningsbänken. Först under två SSL-säsonger (49 matcher) med Västerås och därefter en och en halv säsong (51 matcher) med Storvreta.

Om du nu skulle bli utvisad någon gång, vad tror du att du kommer att åka ut för?
– Det blir väl felaktigt avstånd… Eller om motståndarna har en klar målchans som jag kan stoppa, skulle jag kunna tänka mig att ta en utvisning.

Niklas Winroth är nöjd med den här säsongen hittills både när det gäller det egna spelet men även för laget.

– Serien är ju jämnare än på väldigt länge och det är kul när alla kan slå alla. AIK och Warberg har börjat sämre än väntat men Jönköping och Tyresö har överraskat positivt.
 

 
         Andra spelare som sällan har varit utvisade:
  • När det gäller målvakter är det Martin Rudeström som har spelat flest matcher i högsta serien utan att bli utvisad: 148 matcher.
     
  • Av utespelare med lågt utvisningssnitt märks två spelare från Hälsingland. Patrik Woxberg, Hudik/Björkberg och Haninge (2 minuter på 92 matcher) samt Simon Mossnelid, Hudik/Björkberg och AIK (2 minuter på 138 matcher).
     
  • När det gäller Mossnelid blev han utvisad i sin fjärde match i högsta serien. Därefter spelade han alltså 134 matcher i rad utan att bli utvisad.
 

 
 
Fotnot: I statistiken räknas matcher i högsta serien sedan 1989/90 (grundserie+slutspel).


Författare: Daniel Karlsson