…liksom Emma Lundmark - Innebandy.se
2010-01-26 13:01

…liksom Emma Lundmark

innebandy.se har pratat med Emma Lundmark som åter är uttagen till landslaget. Hon har lagt petningen från VM bakom sig och tittar bara framåt.

Grattis till uttagningen till Finnkampen!
– Tack, ja det var en överraskning. Jag tror inte Jan-Erik Vaara har sett oss spela innan helgens matcher.

När jag pratade med dig vid årsskiftet trodde du inte att du skulle bli uttagen, eftersom du blev petad till VM. Din tanke var att Jan-Erik Vaara ”inte skulle ändra uppfattning om dig och din spelstil”. Har ni pratat ut om petningen nu?
– Vaara ringde och berättade att jag blev uttagen och för att höra om jag var intresserad av spel i landslaget, men vi pratade inte om det som har varit.

Var det självklart för dig att tacka ja?
– Jag hade missat samtal på telefonen och då tänkte jag, nej nu måste jag ta ett beslut, Men jag funderade inte så länge för Finnkampen är alltid rolig. VM har redan passerat så nu kör jag och visar vad jag går för.

Uppenbarligen tog du petningen rätt och knöt näven i fickan. Är du nöjd med ditt spel sedan VM?
– Jag är nöjd, men det har gått upp och ner. Vi har rullat runt på mycket folk och som back är det svårt med lite speltid i klubblaget. Det har tagit längre tid att komma in i spelet under matcherna.

Vad tror du om Sveriges chanser mot Finland?
– Möjligheten till vinst är stor. Jag vet inte riktigt vad Finland har för trupp, men jag antar att de inte har hunnit gjort några drastiska förändringar sedan VM och där vann ju Sverige. Vi ska självklart gå för vinst!

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon