2010-01-14 20:30

Wahlströms förvandling

Vi har pratat med Camilla Wahlström. Från att ha varit en grovjobbare är hon nu plötsligt också Endres bästa poänggörare den här säsongen.

Du har gått från att vara en grovjobbare till målskytt, vad har hänt?
– Vi har jobbat annorlunda i laget den här säsongen och har en tydlig rollfördelning i femmorna. Tidigare har jag varit mer defensiv i mitt spel, men nu är jag högre upp i banan redan från start. Vi har också kört mycket mer kondition och har mer ork. Det har lagts in en extra innebandyträning vilket har gett resultat.

Är du själv förvånad över din poängproduktion?
– Ja, det måste jag erkänna. Det är roligt att göra lite poäng och jag hoppas att det håller i sig.

Får du mer uppmärksamhet i och med att poängen trillar in?
– Nja, jag pratar väl med tidningar ibland, fast jag vet inte om det beror på poängen eller något annat.

Du spelar med Sara Anteryd och Anna Jakobsson. Hur kompletterar ni varandra?
– Anna spelar på topp och tokspringer hela tiden, Sara ska ha mycket boll för att utnyttja hennes spelsinne och jag är grovjobbaren som är mer mitt i banan för att skapa ytor åt Sara. Sedan får jag peta in hennes fina passningar.

Camilla Wahlström jublar
efter SM-bronset 2007/07.
Foto: Klas Pettersson.

Endre finns på en andra plats i tabellen, ni har gjort mycket mål och släppt in förhållandevis få mål med tanke på tidigare säsonger.
Det verkar som om er strävan att täppa till bakåt bättre är på väg att slå väl ut?
– Vi har haft en treårsplan och enligt den är det just försvaret vi ska ha fokus på den här säsongen. Därför har vi fått in två finska backar och en målvakt som ger trygghet i försvarsspelet. Vi har också nött hårt hela försäsongen och hösten.


 
Har du hört något från förbundskapten Jan-Erik Vaara med tanke på att Finnkampen stundar?
– Det känns ganska avlägset just nu, för det finns så många spelare som är bättre än mig. Om jag blev uttagen skulle jag bli tagen på sängen, men det skulle givetvis vara roligt.

 
Du kommer från Askersund, hur kommer det sig att du hamnade på Gotland?
– Jag spelade i Kumla i elitserien och då mötte vi Endre. När Kumla sedan åkte ur och jag tog studenten, hörde Endre av sig och allt verkade kanonbra så jag blev fast.

Det sägs att du blir riktigt nervös innan matcher och har många konstigheter för dig?
– Jag är väldigt skrockfull av mig och vill att väskan packas på ett visst sätt, tröjan ska vikas på ett speciellt vis, en tjej måste ta emot min uppvärmningströja, jag ska säga samma sak till några i laget innan match och de ska säga saker tillbaka. Det stör inte mig utan det bara rullar på. Jag försöker trappa ner lite inför varje säsong, men då måste jag ändra rutinerna redan på försäsongen.

I helgen möter ni Karlstad och Rönnby. Vad tror du om dessa matcher och motståndare?
– Mot Karlstad blir det säkert en bra fight med mycket fysiskt spel. De har fått medvind efter helgens vinst och det blir nog en jämn drabbning oavsett hur det ser ut i tabellen.
 
– Rönnby tog en skalp i och med vinsten mot Iksu i helgen och de är på gång efter en trög höst. Rönnby blir livsfarliga att möta fast det brukar bli roliga matcher mot dem.

Till sist, hur långt räcker Endre i slutspelet?
– Vi är i bra form och för oss är det ett framsteg att gå till slutspel utan kniven på strupen. Vårt mål är att hamna topp fyra och få en extra hemmamatch. Vi har ingen finalerfarenhet och möter vi ett lag som har det blir det tufft, men vi har ändå verktygen att slå vilket lag som helst, i alla fall att ge dem en ordentlig fight.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon