2010-01-18 13:15

"Vi lägger respekten åt sidan"

På måndagskvällen är det dags för SSL-mötet mellan Sirius och AIK. Matchen sänds i TV4 Sport. Observera att sändningen startar redan klockan 18.15. Matchen startar 18.30.Måndag 18 januari
18.15 TV4 Sport
 
Sirius - AIK

Sirius är nykomling och har lyckats bra. Förlängt SSL-kontrakt är i princip i hamn. Senast blev det vinst mot Västerås med 4-3.

Mot AIK har det däremot inte gått så bra i tidigare möten. Sirius har förlorat klart dels när lagen möttes i en träningsmatch före säsongen och dels SSL-mötet i november (9-3 till AIK).

– Vi har gett AIK alldeles för stora ytor och haft för stor respekt mot detta ”landslag”, säger Sirius tränare Lars Jedheim till klubbens hemsida.

– Nu lägger vi respekten åt sidan och tar fram grovarbetet som har gett oss de 22 poängen vi har dragit ihop hittills.

Inför måndagens tv-sända match saknas Erik Svenson, en spelare som har varit mycket värdefull för Sirius den här säsongen.

 

Siriusspelaren Patrik Strand steget före AIK:s Jon Möllersten, då lagen möttes i Solnahallen i november. Foto: Bildbyrån. 

 
AIK radar upp seger efter seger. Den sista tiden har man även radat upp skador på löpande band.

Förutom Mats Carlsson och Ricard Norman som är borta hela säsongen kom Kim Nilssons olyckliga skada i förra veckans tv-match mot Järfälla. Nilsson är tidigast tillbaka i senare delen av slutspelet.

Enligt AIK:s hemsida har man även följande skavanker:
Henrik Lorendahl: medicinering mot halsfluss. Spelar.
Jon Möllersten: ögonbrynsskadad. Spelar
Karl-Johan Nilsson: rehabtränar efter lårskada. Frågetecken.
Patrik Stanley: åter i spel efter fotledsskada.

Vidare kan konstateras att Niklas Maripuu är på träningsläger i Singapore med AIK Fotboll på. Han blir borta åtminstone januari månad ut.

Enligt oddsen hos Svenska Spel är AIK klar favorit till oddset 1,30. Oddset för Siriusvinst är 5,35.

Matchen sänds i TV4 Sport. Sändningen startar 18.15 och matchen startar 18.30.


Författare: Klas Pettersson