2010-01-18 07:34

Veteraner i centrum

I SSL vann Warberg över Caperiotäby på hemmaplan och Västerås tog en överraskande sudden-seger borta mot Helsingborg. I båda fallen hade man en veteran som visade vägen.

I Sparbankshallen hoppade Stefan Holm höjd i ena pausen. Men i matchen var det en annan gammal värmlänning som visade vägen: 36-årige Mathias ”Bult” Larsson gjorde sin fjärde match efter comebacken. Han spelade fram till 1-0 och gjorde sedan 2-0.

Matchen slutade 8-2 till Warberg som ligger kvar på femte plats i tabellen men närmar sig trean Caperiotäby och fyran Helsingborg.
 


Mathias Larsson fortsätter att producera poäng efter sin comeback i Warberg. Foto: Bildbyrån/Arkiv.

 
I Helsingborg hade nog de flesta förväntat sig en relativt enkel hemmaseger mot Västerås. Inte minst när hemmalaget FCH gick fram till 4-1.

Men gästerna startade en upphämtning, där 36-årige Elmar Gudbrandsson spelade fram till det andra Västeråsmålet. Han gjorde sedan själv det tredje och fjärde. Till slut var man ikapp till 7-7 och även tremålsskytten Alexander Carlström hade spelat en viktig roll. I sudden death avgjorde sedan Christian Mattsson för Västerås.

– Utan tvekan säsongens sämsta insats. Det var okoncentrerat och slarvigt från början till slut, kommenterade Helsingborgs tränare Mikael Karlberg till Helsingborgs Dagblad.

Västerås har nu tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna och har passerat Tyresö Trollbäcken i tabellen.

 
Helgens matcher i SSL:

Järfälla - Falun 4-5 SD
Storvreta - Pixbo Wallenstam9-4 
Warberg - Caperiotäby8-2 
Helsingborg - Västerås7-8 SD
Balrog B/S - Tyresö Trollbäcken8-4 
Dalen - Pixbo Wallenstam10-7 


Författare: Klas Pettersson