2010-01-25 00:08

Västerås är på gång

Förra helgen fick Västerås med sig två SSL-poäng från Helsingborg. Den här söndagen blev det två nya poäng, lika överraskande som viktiga. Västerås slog nämligen AIK med 3-2 efter sudden death i Solnahallen.

I en målsnål tillställning kunde David Gillek göra 2-1 för AIK i början av slutperioden. Västerås kvitterade dock och 2-2 stod sig hela ordinarie matchtiden. Alexander Carlström avgjorde sedan för Västerås i sudden death. Christian Mattsson var inblandad i samtliga tre Västeråsmål och en annan förgrundsfigur hos Västerås var målvakten John Kvist.
 


Det går bra för Västerås just nu. Foto: Kenneth Strignérus/Arkiv.


För AIK var det säsongens första tappade poäng på hemmaplan. Nu har AIK dessutom tappat serieledningen för första gången den här säsongen med lika många matcher spelade bland topplagen. Storvreta ligger en poäng före AIK.

Västerås har tagit viktiga poäng på seriens nedre halva, där extra intresse riktades mot Umeå på söndagen. Där möttes nämligen seriens två bottenlag, Umeå City och Järfälla. Efter en urladdning i slutperioden var det Umeå City som vann med 12-5 och lämnade över jumboplatsen till Järfälla.

Tabell och resultat


Författare: Klas Pettersson