Vaara fortsätter som förbundskapten - Innebandy.se
2010-01-15 16:32

Vaara fortsätter som förbundskapten

På fredagen blev det klart att Jan-Erik Vaara fortsätter som förbundskapten för damlandslaget. Han har därmed möjlighet att leda laget till det tredje VM-guldet i rad.

För en månad sedan tog Sverige guld i damernas VM. Man gjorde det under ledning av Jan-Erik Vaara. Nu har han bestämt sig för en fortsättning på posten som förbundskapten.
 
 

Jan-Erik Vaara efter VM-guldet i Västerås. Foto: Stefan Svensson.

 
Jan-Erik Vaaras nytecknade kontrakt sträcker sig till och med den 30 april 2012, och innefattar därmed nästa VM-turnering (Schweiz i december 2011).

Magnus Nilsson, landslagsansvarig i Svenska Innebandyförbundets styrelse är mycket nöjd att Jan-Erik Vaara blir kvar som förbundskapten:

– Verkligen glädjande att Vaara nu fortsätter den resa som han startade 2005. Han har tagit svensk innebandy på damsidan till en helt ny nivå.

– Det finns fortfarande mycket att göra för att bli ännu bättre. Från Svenska Innebandyförbundets sida är vi övertygade om att Vaara är rätt person att leda det arbetet.

Vaara själv säger att det inte var mycket att fundera på när frågan kom. Efter två VM-satsningar ser han det kommande uppdraget som att gå in i ”tredje perioden”.

– Det känns hedrande och roligt att få fortsätta leda laget vidare.

Han tittar tillbaka på de år som han hittills varit förbundskapten:

– I mina ögon har vi faktiskt aldrig tagit steg bakåt, utan hela tiden blivit bättre och bättre på alla områden. En stor förklaring till framgångarna är att klubbarna kontinuerligt har förbättrat sitt spelarmaterial.

Nästa gång damlandslaget är i farten är den 6 februari, då Finnkampen spelas på bortaplan.
 
 

 
Fakta, Jan-Erik Vaara
Född den 28 februari 1968
Hemort: Molkom
 
Facit som landslagsspelare:
62 landskamper, 2 VM-guld, 1 EM-guld
 
Facit som förbundskapten för damlandslaget
42 landskamper, 2 VM-guld
 

 


 


Författare: Klas Pettersson