2010-01-20 14:35

U19-trupperna till Finnkampen

Den 6 februari spelas Finnkampen. Nu har de svenska U19-trupperna presenterats. Både tjejerna och killarna bjöds på riktigt tufft motstånd i senaste mötet med Finland.
 


U19-trupperna till Finnkampen är klara. Foto: Markus Tiburzi.

 
Förra säsongen spikade Sveriges U19-damer  igen helt mot finskorna (5-0 och 9-0). Men i höstas när lagen möttes i Euro Floorball Tour blev det oavgjort.

– När det gäller alla svenska innebandylandslagen brukar det alltid vara en hög nivå. Men när det gäller de andra länderna på U19-sidan är de svåra att förutse. Det kan vara olika från årgång till årgång. Finland gjorde en bra match mot oss i höstas, säger förbundskaptenen Marcus Holm.

Holm har nu tagit ut truppen till Finnkampen. För U19-damerna fungerar Finnkampssamlingen också som ett VM-läger, där man börjar bygga upp formationer och bland annat tränar in power play och box play inför VM.

Läs mer om U19-damernas trupp här

 
Även herrarna på U19-sidan har länge varit överlägsna grannlandet i öster. Under de tre föregående säsongerna har Sverige öst in mål mot Finland. Sju matcher med klara vinster och totalt 87 svenska mål!

De svenska killarna gjorde många mot Finland vid EFT i höstas men släppte också in en hel del. Efter många om och med stod Sverige som vinnare med 11-10.

Nu har förbundskaptenen Jan Gustafsson tagit ut truppen till Finnkampen.

– Konkurrensen om platserna är stenhård. Det finns många duktiga spelare utöver de 20 som vi har tagit ut.

Läs mer om U19-herrarnas trupp här


Författare: Klas Pettersson