2010-01-24 23:54

Serieledning blev femteplats

Tabelltoppen i Elitserien är rysligt jämn. Ett exempel är Endre som var nya serieledare efter lördagen. När söndagens matcher var spelade hade de halkat ner till femte plats!

Iksu förlorade lördagens toppmatch mot Balrog. Men efter söndagens vinst i seriefinalen mot Endre är Iksu åter i toppen av tabellen. 823 åskådare, säsongens bästa publiksiffra i Södervärnshallen, fick se Iksu vinna med 7-5.

Det är mycket jämnt mellan de fem främsta lagen. Iksu och Falun har 43 poäng var medan Kais Mora, Balrog och Endre har 42.

Det kan bli en mycket spännande upplösning på serien. 20-21 februari åker till exempel både Endre och Balrog till Dalarna för dubbelmöten mot Kais Mora och Falun. Där står tolv viktiga poäng på spel i kampen om topplaceringarna.

Seriens största svänggäng just nu är Täby. Förra helgen tappade man 5-3-ledning i slutperioden till förlust med 6-10. I lördagens hemmamatch mot Pixbo låg Täby under med 9-3 men lyckades hämta in till 9-9 och rädda en poäng. Pixbo vann sedan i sudden.

På lördagen spelades en viktig match i Storängshallen. Vinnaren mellan Huddinge och Lockerud skulle ta klivet upp på lite fastare mark. Nu blev det Huddinge som vann med klara 5-1 och lämnade Lockerud tre poäng nedanför sig på kvalplatsen.

Tabell och resultat


Författare: Klas Pettersson