2010-01-20 14:32

På torsdag lottas SDF-SM

Under torsdagen lottas grupperna till SDF-SM för 17-åringar i Nyköping 8-11 april. Lottningen går att följa direkt via webben.

Lottningen går att följa dels via innebandy.se, dels via Svenska Innebandyförbundets sida på Facebook där du dessutom har chansen att diskutera lottningen medan den pågår.

– Det är viktigt att vi provar nya och fräscha grepp så att fler kan följa den viktiga lottningen, säger Anwar Samuelsson, tävlingschef på Svenska Innebandyförbundet.

– Distriktslags-SM håller högre och högre klass, fler och fler följer lagens framfart, och det är klart att man ska få följa lottningen också.

Både dam- och herrjuniorernas grupper kommer att lottas, men inget spelprogram kommer att sättas. Det kommer i ett senare skede och administreras av arrangerande distriktsförbund.

Fyra lag på dam- respektive herrjuniorsidan är seedade med avseende på fjolårets turnering och kommer att spela i varsin grupp. Seedade på damjuniorsidan är Stockholm, Göteborg, Västerbotten och Västmanland, på herrjuniorsidan handlar det om Skåne, Dalarna, Värmland och Stockholm.

Spikat är att värddistriktet Södermanland spelar i grupp A på både dam- respektive herrsidan. Resterande lag lottas sedan in i de fyra olika grupperna.

18 distrikt är anmälda på damsidan medan 19 distrikt är anmälda på herrsidan vilket genererar två femlagsgrupper och två fyralagsgrupper på damsidan respektive tre femlagsgrupper och en fyralagsgrupp på herrsidan.

Lottningen startar torsdagen 21 januari klockan 16:30 och beräknas pågå i en knapp timme – och allt går alltså att följa via webben.

– Detta en lottningsprocedur som ligger helt i tiden, säger Anwar Samuelsson.

Redan nu har ett diskussionsforum med fokus på SDF-SM och lottningen startats på Facebook.

Länkar:
Bli ett fan av Svenska Innebandyförbundet på Facebook
Diskussion inför, under och efter lottningen på Facebook

Författare: Jonas Gustavsson