2010-01-04 10:00

Nybyggd rivalitet i TV

Matcherna mellan Warberg och Falun har blivit speciella. Det började med slutspelskampen i våras och fortsatte i en 5-5-match under hösten. Nu möts lagen igen, denna gång i TV4 Sport.


MÅNDAG 4 JANUARI
KL 19:00 TV 4 SPORT
 
WARBERG
-
FALUN

Falun gav Warberg överraskande hårt motstånd i vårens kvartsfinal, men till slut kunde hallänningarna vinna en fem matcher lång batalj.

Rivaliteten byggdes upp igen i höstas då Warberg tappade en 5-3-ledning till 5-5 – vilket också blev slutspelsresultatet – på bortaplan mot Falun.

– Ja, det har blivit jämna matcher mot dem. Fram till slutspelet förra året så hade vi ganska lätt för dem, men i slutspelet och förra mötet så var det tufft, berättar Warbergsforwarden Jim Canerstam.

– Jag vet inte om de tänder till extra mycket mot oss eller vad det är. De jobbar hårt och täcker mycket skott i alla fall.

 
 
Jim Canerstam ochhans Warberg har haft problem mot Falun på sistone. Foto: Bildbyrån.


Canerstam själv var sjuk i det senaste mötet mot Falun, och just sjukdomar och skador är något som varit synonymt med Warberg under hösten. Lagets femteplacering i tabellen är överraskande – ur en negativ synvinkel.

– Det har varit en väldigt konstig säsong med många skador och sjukdomar. Vi har väl inte tränat ihop med ordinarie femmor en enda träning, ibland saknas det fyra man, ibland sju eller åtta, berättar Canerstam.

Vad är värst då, att sakna toppspelare eller att tryggheten störs?
– Jag tror egentligen att det här med att tappa tryggheten och att inte få träna ordentligt är det som är det värsta. Man kan klara sig utan en eller två bra spelare, men tryggheten är viktig, utan den är det svårt att leverera.

Vad blir viktigast mot Falun?
– Vi måste få igång spelet i 60 minuter, som vi fick mot AIK hemma. Det är dit vi vill komma tillbaka, vi vill ha 60 minuter där allt fungerar. Det är svårt att vinna när man bara spelar en bra period per match, det har hänt lite för ofta den här säsongen att vi varit för ojämna.

Femma i tabellen, serien har vänt och nu börjar matcherna att trilla iväg… hur högt kan, och hinner, Warberg avancera i tabellen?
– Det är en bra fråga. Vi har inte AIK kvar att möta så deras poängskörd kan inte vi göra så mycket åt, men jag tycker att vi ska kunna bli trea eller fyra i tabellen. Får vi bara tillbaka alla spelare och får några ordentliga träningsveckor så tror jag att vi kan klättra. Vi har visat mot både AIK och Storvreta hur bra vi kan spela. Vi tillhör de bästa lagen i Sverige, men vi måste få träna ordenligt.

TV-sända matcher 2009/10


Författare: Jonas Gustavsson