2010-01-26 13:02

Moa Schilström tillbaka i blågult…

Moa Schilström är tillbaka i landslaget. Hon menar att uttagningen kom ganska oväntat. På Finnkampen ska hon visa vad hon går för och ha jättekul. Hon berättar också vad klubbytet från Dalen till Rönnby har inneburit.

Du har spelat tre landskamper tidigare, nu är du uttagen till Finnkampen. Vilken var känslan när du fick beskedet?
– Det är alltid kul att få cred för det man gör. Det ska bli jättekul att spela med de bästa. Ändå var det ganska oväntat eftersom jag inte har kommit upp till den nivå som jag vet jag kan prestera på. Jag är glad över att de ändå tror på mig och vet vad jag kan.
 


Moa Schilström har tidigare spelat Finnkampen med U19-landslaget. Här ses hon i ett friläge vid Finnkampen för två år sedan. Foto: Bildbyrån/Arkiv.


 
Blev du besviken över att missa VM på hemmaplan?
– Självklart hade det varit kul att spela VM, men samtidigt är jag ung och såg det mest som en bonus om jag skulle bli uttagen. Fast jag hade gärna velat vara med.

Du är född 1990, är det generationsskifte på gång i landslaget efter VM?
– Ja, det tror jag nog, men många äldre fick också en nytändning i och med VM.  Att vinna på hemmaplan var stort och därför vill de uppleva det fler gånger. Några faller säkert bort och då är det ett ypperligt tillfälle att satsa på oss yngre. För en dag ska vi vara stommen i landslaget.

Hur har du utvecklats som spelare efter bytet från IBK Dalen till Rönnby IBK?
– I Dalen kände jag stor press att prestera, medan det i Rönnby är fler som tar ansvar och jag känner inte alls samma press. Jag får ändå förtroende med spel i både power- och boxplay. Nivån har höjts ett snäpp eftersom jag har många bra spelare runt mig både på träning och match.

Vad har du för förväntningar på Finnkampen?
– Jag ska visa vad jag går för och ha jättekul. Glädjen är viktig för då presterar jag. Det ska bli kul att träffa alla gamla och nya spelare. Förhoppningsvis får jag speltid då vi är en liten uttagen trupp.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon