2010-01-21 13:00

Lindblom redo för landslaget igen

Efter att ha tackat nej under en tid står nu Jimmy Lindblom till landslagets förfogande igen. Det blir blågul comeback i Finnkampen och Jimmy berättar för innebandy.se att han gärna skulle lägga ett VM-guld till sin medaljsamling.

I landslagets satsning inför VM i Tjeckien hade Jimmy Lindblom varit ett aktuellt namn – om han inte hade valt att tacka nej.

– Det har varit lite olika anledningar innan. Det har ju inte varit det att jag inte vill representera Sverige men en landslagssatsning har inte passat in i helheten för mig.

Nu är dock Lindblom redo för landslagsspel igen. Troligen även nästa säsong, då VM spelas.

– Jag har ett kontrakt som går ut med Warberg efter den här säsongen. Men om allt löser sig är jag beredd att satsa på landslaget nästa säsong också.
 


Warbergs lagkapten Jimmy Lindblom satsar på landslaget igen. Foto: Bildbyrån.


 
Du har ju vunnit allt som går att vinna på klubblagsnivå. Är det ett VM som hägrar nu?
– Ja, att få lägga ett VM-guld till meritlistan vore fantastiskt kul. Men det är hård konkurrens om platserna och det gäller att prestera bra hela vägen för att få vara med i VM.

Arkivmappen med Lindbloms landslagsuppdrag är ganska tunn trots att den sträcker sig över lång tid. Han debuterade redan som 19-åring hösten 2000. Då blev det två fristående matcher mot Finland. Första, och hittills enda, turneringsuppdraget kom vid Euro Floorball Tour för två år sedan.

– Det var fantastiskt kul att få vara med under en hel turnering. Det gick otroligt bra för min formation. Spelet som jag spelade där, är väl det som landslagsledningen vill att jag ska spela igen.

Jimmy summerar sin och Warbergs säsong hittills:

– För min egen del har det gått bättre och bättre och det samma gäller för laget. Vi hade en påfrestande höst med sjukdomar och skador. Nu börjar vi hitta tillbaka och kommer att vara farliga framåt vårkanten.


Författare: Klas Pettersson