2010-01-10 11:40

Hoppet står till talangen

Toppen mot botten är det verkligen då AIK och Järfälla möts i måndagens match i TV 4 Sport. Talangen Nicklas Hedengran hoppas på en skrällvinst.


MÅNDAG 11 JANUARI
KL 19:00 TV 4 SPORT
 
AIK
-
JÄRFÄLLA

Nicklas Hedengran är överlägsen poängkung i Järfälla så här långt in på säsongen. Den 18-årige U19-landslagsspelaren har smällt in 18 mål och 21 poäng på 15 matcher, vilket är sju poäng bättre än Sebastian Gafvelin som är tvåa i den interna poängligan.

Och att en 18-åring toppar statistiken i Järfälla är ingen tillfällighet. Klubben satsar ungt, hungrigt och utvecklingsbart.

– Det är faktiskt riktigt skoj att spela i ett så här ungt lag, det blir mycket fart och fläkt i spelet, berättar Nicklas Hedengran som självklart är nöjd med sin egen genombrottshöst.

– Det har gått bra faktiskt, det har varit en lyckad första halva av säsongen och det är skoj att jag har fått så mycket förtroende.

Varför har det gått så bra?
– Jag vet inte riktigt. Jag har väl varit på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Fast du måste ha varit besviken över att inte ha kommit med till U19-VM förra våren?
– Ja, det var jag faktiskt, men man måste säga att det finns riktigt många bra spelare som är födda 1990 och det var ju deras år. 

Hur skulle du beskriva dig som spelare?
– Jag är snabb, har ett bra skott och är väl en sniper.

Men även om Nicklas Hedengran haft en stark höst så kan inte detsamma sägas om laget Järfälla som just nu är jumbo i SSL. Laget föll i den ytterst viktiga matchen mot Västerås senast, där västmanlänningarna satte avgörande 4-3 i slutminuterna.

– Det var riktigt jobbigt, medger Nicklas.

– Det har inte gått så bra för oss under hösten, men vi försöker förbättra oss hela tiden. Vi ska absolut hålla oss kvar i SSL.

 

Järfällas Nicklas Hedengran har fått sitt genombrott i SSL under hösten. Foto: Kenneth Strignérus.


Nu väntar tuffast möjliga uppgift med bortamatch mot serieledarna AIK. Senast lagen möttes roffade Järfälla åt sig en 2-0-ledning i den första perioden, men två raka perioder med 4-1-målövertag för AIK gjorde att det slut blev en 4-8-förlust.

– Vi var med i matchen men AIK lade in en högre växel, och det är trots allt världens bästa lag och de vet vad som gäller, berättar Hedengran som sköt ett av tröstmålen i den matchen.

Vad är det AIK gör så bra då?
– Det vet jag inte egentligen. Vi lägger inte så mycket energi på vad de ska göra, utan vi lägger vår energi på att förbättra oss själva.

Hur ska ni besegra AIK?
– Vi måste ha fart under fötterna och gå rakt på mål.

Har ni någon chans egentligen?
– Jadå, det har vi, och det såg man under försäsongen då vi visade att vi kan spela bra mot dem, även om försäsong är försäsong. Vi kan absolut skrälla.

Hur går det då?
– Man måste alltid säga att man ska vinna, så jag tror på en skrällvinst för oss.


Författare: Jonas Gustavsson