2010-01-21 17:30

Gruppindelningen till SDF-SM klar

Nu är lottningen av grupperna till SDF-SM i Nyköping 8-11 april klar.

Gruppindelningen ser ut enligt följande:

D17 SDF-SM

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp DKommentarer:

David Lundberg, Västerbotten:
På papperet en oerhört tight grupp. Dalarna är alltid starka, Uppland har varit bra på 15-SM såväl med 92:orna och 93:orna så de blir tuffa här också. Örebro mötte Västerbotten ifjol och vann efter stora besvär. Det blir helt klart en jätteutmaning men vi siktar alltid på slutspel. Jag tror nog att de andra lagen tycker att det är minst lika tufft då de hamnat i Västerbottens grupp!  
Kort om egna lagets chanser: Västerbotten tillhör ett av de starka distrikten av tradition och det hoppas vi göra även i år. Kanske har vi inte lika många profiler detta år men vi blir tunga att möta. Vi går för medalj igen!

Roland Andersson, Göteborg:
Redan i SM för femtonåringarna kunde vi se att det blivit jämnare mellan distrikten där exempelvis vanligtvis starka Stockholms tjejer inte gick vidare från gruppen medan Östergötland gick vidare för första gången någonsin. Att vi var seedade från förra säsongen betyder ingenting, Göteborg behöver slita lika mycket (mer) som övriga lag för att ta sig vidare från gruppen.
Vår grupp är som väntat tuff, Östergötland som distrikt är på rejält frammarsch det visade de i F15, Västergötland blir ett härligt derby där de borde ha en stomme från Lockerud som ska bli spännande att se, Värmland har jag all respekt för dels är distriktet starkt av tradition dels för att man har en bra bredd, med en stomme från Skoghall och Hagfors har man kommit långt.

Matte Weilow, Södermanland
Känns som en tuff grupp. Har inte så mycket att säja om dom andra distrikten men allt kan hända och vi ska garanterat strida. Vill även passa på att önska alla som kommer att hålla i arrangemanget lycka till.

 
H17 SDF-SM

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

 

Kommentarer:

Mikael Jeppsson, Skåne
Senast dessa åldersgrupper var i elden (U15 för 92:or 2008) slog Gästrikland ut Skåne ganska enkelt i semifinalen. Nu finns chansen för lite revansch även om det ”bara” rör sig om gruppspel. Grupp A verkar bli ett riktigt getingbo! Småland ska bland annat få igen för att de slog oss dubbel upp i Linköping nyligen, när 15:åringarna var igång… (haha).


Du kan också diskutera gruppindelningen via Facebook.