2010-01-03 11:00

Eriksson laddad inför Scandinavium

Över 8 400 biljetter är sålda till SSL-matchen mellan Pixbo och Caperiotäby i Scandinavium. Matchen sänds i webb-tv och Caperiotäbybacken Niclas Eriksson är förväntansfull.

Gothia Innebandy Cup invigs under söndagen, och direkt därefter spelas SSL-mötet mellan Pixbo och Caperiotäby. Över 8 400 biljetter är sålda (och det lär bli fler), så det kommer att bli en speciell inramning i matchen som också sänds i webb-tv via www.liveinnebandy.se.

Caperiotäbybacken Niclas Eriksson ser fram emot upplevelsen, men är också medveten om att det blir en tuff bortamatch mot Pixbo.

– Det blir en rolig match. Jag vet inte hur många som har köpt biljetter, men det blir mycket folk och en härlig inramning. Pixbo brukar också spela en rolig innebandy, säger Niclas och menar att han inte känner något speciellt med tanke på publiktrycket.

– En fullsatt arena är en fullsatt arena känner jag. Jag spelar hellre inför 2 500 personer i en arena som tar 2 500 personer än inför 7 000 personer i en arena som tar 11 000 personer, men det kommer att bli skoj ändå.

Niclas Eriksson var med och vann VM-guld med U19-landslaget i våras och bytte i somras Hässelby i division ett mot Caperiotäby i SSL. Det är ett byte som blivit lyckat.

– Det är skitskoj. Jag får mycket speltid av ”Binge” (tränaren Magnus Jäderlund, reds anm.) och det går bra. I Hässelby var jag kanske en mer offensiv back medan jag tagit en mer defensiv roll här, men det fungerar bra, berättar Niclas.

Hur kommer det sig att du blivit mer defensiv?
– I Hässelby handlade det mycket om komma ner i zon, spela bak till back och sedan hota. Jag gillar det sättet att spela där jag får mycket boll. Vi har inte riktigt det spelsättet i Täby, utan här spelar vi mer på kontring medan vi i Hässelby mer försökte etablera anfallsspel.

 

Niclas Eriksson deppar över ett insläppt mål mot AIK, men hoppas på jubel mot Pixbo. Foto: Bildbyrån.


Nyligen förstärkte Caperiotäby också med backen Filip Urwäder. Han lämnade Caperiotäby för spel i Schweiz i våras, men har nu valt att komma hem igen.

– ”Fille” är skitduktig, han går in och spela på fyra backar. Vi parades ihop på den första träningen och har spelat två matcher tillsammans. Han är skön att lira med, det är ingen som kommer förbi honom, menar Niclas som inte har något emot den ökade konkurrensen.

– Det är bara bra med konkurrens, jag vill vinna guld och ”Fille” gör oss helt klart bättre.

Pixbo är sexa i tabellen och behöver plocka poäng, dels för att haka av lagen bakom, men också för att i förlängningen kunna nå en toppfyraplacering.

Caperiotäby är trea i tabellen en bit efter AIK och Storvreta, men siktar på att klättra.

– Vi har blandat och gett lite grand. Vi har varit lite ojämna, men jag tycker att vi visar en enorm styrka i laget eftersom vi har vänt många underlägen till vår fördel, det är en trygghet att vet att vi kan göra det, säger Niclas Eriksson.

– Men vi måste snäppa upp oss mot slutet av serien och i slutspelet för då måste vi spela bra i 60 minuter, det har vi inte gjort så många gånger ännu.

Men ni har vunnit elva av fjorton matcher, det tyder på en styrka trots att ni inte har spelat er bästa innebandy ännu?
– Absolut, det är det. Vi känner att vi har det i truppen, men tyvärr plockar vi inte fram allt hela tiden, utan bara när det behövs. Vi har många etablerade spelare som kan avgöra matcher, och en del kanske tar det lite lugnt tills det börja dra ihop sig på allvar.

Vad blir viktigast mot Pixbo?
– Det är väl att sätta defensiven, kontra och vara effektiva. Det blir tufft men vi vinner.

Webb-TV: Pixbo - Caperiotäby
Fler webbsändningar från SSL


Författare: Jonas Gustavsson