2010-01-20 08:50

Dags för derby i Umeå

Inför onsdagens Umeåderby i har vi pratat med Dalens spelande tränare Peder Bodén. Han lovar en mycket bättre insats från Dalen än när lagen möttes i november. Bodén svarar också på vad han tror om framtida SSL-derbyn i staden.

I höstens derby drog Umeå City det längsta strået. Man slog Dalen med klara 6-3 efter att ha haft 6-1 inför sista perioden.

– Jag vet inte varför vi var så dåliga men det kommer inte att hända igen. Det är nästan inte ens möjligt att vara så dålig, säger Dalens spelande tränare Peder Bodén.

– Vi känner att vi är i ganska bra form just nu och gjorde tio mål mot Pixbo senast. Jag ser fram mot matchen och hoppas på tre poäng. Det är viktiga poäng både för oss och för City.
 


Peder Bodén och hans Dalen är laddade för derby mot Umeå City.
Foto: Kenneth Strignérus.Umeå City har ett utsatt läge i tabellen. Man ligger näst sist och lika många poäng som jumbon Järfälla.

Man kan inte bortse från det faktum att kvällens match kan vara det sista Umeåderbyt inom överskådlig framtid.

Möts Dalen och City i SSL nästa säsong också?
– Jag tycker de ska kunna hålla sig kvar, säger Bodén och konstaterar att City har fyra viktiga matcher den närmaste tiden. Efter derbyt väntar i tur och ordning Järfälla, Sirius och Västerås.

– De behöver vinna minst hälften av de matcherna för att klara sig. Men jag tycker att de har tillräckligt bra lag för att kunna klara det.

– Det är kul med derbyn men jag hade gärna sett bara ett lag i stan. Det har ju diskuterats förr och vi får se vad som händer.

Onsdagens match mellan Dalen och Umeå City spelas i Gammliahallen och startar klockan 19.00.

Är du inte på plats i arenan kan du följa matchen här på innebandy.se via LiveMatch.


Författare: Klas Pettersson