2010-01-20 08:46

Bodén mot nya rekordnivåer

Peder Bodén har genom åren noterats för 299 assistpoäng i högsta serien. Det kan bli ett jubileum i kvällens match mot Umeå City. Snart kan han även bli historisk på ett annat sätt.

Det är bara en tidsfråga när Peder Bodéns 300:e assist kommer.

– Den får gärna komma mot Umeå City. Inte för att det är det viktigaste men självklart är det alltid kul att vara med och bidra framåt.

Snart lär även det 300:e målet komma. Han står i skrivande stund på 293 gjorda mål.

Totalt alltså 592 poäng. Av de två spelare som har passerat 600 poäng är Niklas Jihde framför allt den store målskytten och Mika Kohonen den store framspelaren. Men ingen av dem har passerat 300 när det gäller både mål och assist.

– Svårt att jämföra sig med de giganterna men det skulle vara kul att kunna vara den förste som kommer upp i både 300 mål och 300 assist.
 


Peder Bodén är på väg mot sin 300:e assistpoäng - och snart också sitt 300:e mål får man förmoda. Foto: Bildbyrån/Arkiv.


 
Bodéns trettonde säsong i högsta serien är på väg att bli en av de allra bästa sett till antal poäng.

– Formen känns bra. Jag känner mig pigg och lätt och sugen på att spela innebandy. Inte för att jag inte har gjort det tidigare men det är lite bättre den här säsongen.

Han förklarar också framgången med att han spelar med bra spelare – och att han får förtroende från tränarna…

Där hör det dock till saken att Peder Bodén från och med den här säsongen är spelande tränare. Tränarrollen delar han med Håkan Wirtala.

– Jag trivs väldigt bra att jobba med Håkan. Vi har hittat våra roller bra. Det är ju inte så vanligt med spelande tränare i högsta ligan men det har funkat bra. Även om det har tagit lite mer tid än väntat.

Vi kan förvänta oss fler poäng från Peder Bodéns klubba i framtiden.

– Som det känns nu kommer jag att fortsätta ett eller ett par år åtminstone. Jag kommer inte att sluta spela efter den här säsongen, det kan jag lova. Sedan om det blir som spelare eller som spelande tränare får vi se. Det kan bli fortsättning på det upplägg vi har nu.


Författare: Klas Pettersson