2010-01-09 10:58

All Star Team P15

Jan Gustafsson och hans stab i U19-herrlandslaget tog ut All Star Team för P15 efter SDF-SM i Linköping.

Framförallt var Jan Gustafsson imponerad över farten och offensiven hos forwards.

– Gemensamt för forwards som vi tagit ut i All Star Team är att de kan tempoväxla med boll. De kan komma i bra fart med boll men helt plötsligt går det ännu fortare när de driver förbi sin motståndare, säger Janne.

– Det är inte så många som har den förmågan att kunna tempoväxla med boll. Att utmana och sedan bara öka farten så att det nästan ser ut som att de flyger förbi tyder på klass. Kim Nilsson, AIK, är en som behärskar det på ett fantastiskt sätt, men det är skoj att det kommer fram nya sådana spelare.


All Star Team:

Adam Hedin, målvakt, Värmland
”Han kommer från samma förening - Skoghall - som Jon Hedlund som står för oss i U19 nu. Han är en stor målvakt som är rörlig och tät. Han var aktiv kring buren och kom upp snabbt efter att ha räddat för att sätta igång spelet. Han var stabil turneringen igenom.”

Tobias Lindström, back, Stockholm
”En spelskicklig back med otrolig fart i benen. Han är säker med klubben. Han börjar anfalla när han bryter, är det ledigt längs med kanten så drar han iväg. Blir han attackerad levererar han boll, annars går han på eget avslut. En riktigt kreativ back.”

Anton Nilsson, back, Småland
”Han är lillebror till Simon Nilsson, Warberg, och som någon sade ’han är nästan mer lik Simon Nilsson än Simon Nilsson själv’. Han påminner om sin storebror i spelsättet. Han är högerfattad, har bra skott, bra på att hitta diagonalpassningar och tar fart och levererar bollen snabbt när han bryter.”

Isak Julkunen, forward, Göteborg
”Det är nästa lillebror – till Emil Julkunen, Pixbo. Han är också en kopia av sin bror i spelsättet, men frågan är om inte Isak är bättre i den här åldern än vad Emil var. Skicklig och svår att ta bollen av, han kan hålla i bollen för att hitta öppningar och kan samtidigt gå på avslut. Han har också bra fart i benen.”

Simon Schmidt, center, Stockholm
”Här kommer ytterligare en lillebror, vars bror är Järfällas Daniel Schmidt. Han finns lite skillnader mellan syskonen. Klubbtekniken är bländande hos båda, men frågan är om inte lillebror är kvickare än storebror. Han kan slå de öppnande passningarna och ser möjligheter till att slå crosspassningar.”

Albin Sjögren, forward, Stockholm
”En högerfattad forward som har ett riktigt bra direktskott. Han nyper till om han får läge. Han är skicklig i en mot en-situationer när han utmanar. Men han springer inte bara runt och skjuter, han kan också lira bollen i sidled och diagonalt vilket gör det ännu svårare att läsa av honom.”

Janne Gustafsson om P15

Marcus Holm om F15
All Star Team F15  


Författare: Jonas Gustavsson