2010-01-08 08:10

All Star Team F15

Marcus Holm och hans stab i U19-damlandslaget tog ut All Star Team för F15 efter SDF-SM i Linköping.

Marcus Holm menar att på grund av den ökade konkurrensen och att turneringen blir jämnare och jämnare så blir det svårare och svårare att ta ut ett All Star Team.

– I och med att det blivit jämnare och att bredden blivit starkare så är det svårare för spelare att sticka ut. Tidigare år har det varit lättare att ta ut ett All Star Team, men nu är det tuffare för de bättre spelarna att sticka ut, och det ställer ännu högre krav på dem för att lyckas bryta igenom, säger Holm.

– Sedan kan man säga att konkurrensen om All Star Team-platserna var hårdast på målvaktssidan. Konkurrensen där var den bästa på flera år, det var många bra målvakter.


All Star Team:

Amanda Hill, målvakt, Småland
"En målvakt med en bra grundställning i mål och hon är följsam i sitt spel. Hon har bra utkast och vann egentligen kvartsfinalen mot Skåne för Smålands del."

Elin Gabrielsson, back, Uppland
"En liten men väldigt spelskicklig back som rann igenom och startade anfallen hela på ett bra sätt. Hon var matchens lirare i finalen också."

Amanda Johansson Delgado, back, Uppland
"Hon har tidigare bara spelat med killar så det var skoj att se henne med tjejer. Hon spelade rejält och hade bra pondus på banan."

Adina Augustsson, center, Värmland
"Hon var väldigt placeringssäker. Hon syntes inte så mycket men gjorde hela tiden sina medspelare bättre. Hon hade bra spelsinne också."

Felicia Karlsson, forward, Skåne
"En forward som har ett bra skott. Hon deltar mycket i det defensiva spelet men är också en vass kraft framåt. Hon var också kapten för Skåne och har ledaregenskaper som hon visade upp på planen."

Elin Björkman, forward, Gästrikland
"En spelare som tidigt i turneringen visade upp att hon hade rätt vilja och attityd på banan. Hon jobbar föredömligt både offensivt och defensivt."

"Bättre organiserade lag" 


Författare: Jonas Gustavsson