2009-01-12 09:42

Ikonen segrare i två publikfester

Petri Ikonen hade en häftig helg. Först vann han med Sandåkern i division 2 inför 1 051 åskådare på fredagen. På söndagen gjorde han sedan sina tre första SSL-mål för Dalen.

Matchen mellan Sandåkern och Thorengruppen var ett prestigefyllt derby i division 2 norra Norrland. Nykomlingen Sandåkern kunde hålla undan i serieledningen efter en sudden death-seger.

Mest anmärkningsvärt var publiksiffran: 1 051 åskådare hade kommit till Gammliahallen. Petri Ikonen noterades för en assist i matchen.
 


Petri Ikonen gjorde karriärens tre första SSL-mål. Foto: Bildbyrån.

 
Två dagar senare spelades Ikonen med Dalen som Sandåkern har samarbete med. Det var dags för en ny publikfest i Gammliahallen som den här gången var helt fullsatt.

Petri Ikonen gjorde 1-0 mot FC Helsingborg och hade därmed gjort karriärens första SSL-mål. Han gjorde även 2-0 och därefter ytterligare ett mål.

– Jag ska bara fortsätta jobba så hårt och så mycket som möjligt på träning. Tre mål i dag kändes som belöningen för allt slit jag lagt ned hittills. Jag hoppas det kommer mer, säger han till Västerbottens-Kuriren.


Författare: Klas Pettersson