2008-01-24 13:01

Widar tror på en fartfylld och målrik match

Inför dagens TV-match mellan Rönnby och Endre har innebandy.se snackat med Rönnbys och Landslagets Karolina Widar. I intervjun berättar Widar, som i lördags också gjorde sitt 300 poäng i Elitserien, bland annat om sina tankar inför matchen.

Ikväll när ni möter Endre är det dags för den första dammatchen i TV4 Sport. Hur känns det inför matchen?
– Det känns roligt. Lite synd bara att den krockar med handbollen ikväll. Men det ska bli kul att spela och det brukar också bli lite extra tändning vid sådana här matcher och även lite mer folk i hallen.

Ni verkar ha haft det lite tungt de senaste veckorna speciellt i Europacupen och sedan även ”bara” två uddamålssegrar i helgen. Vad beror det på?
– Det beror främst på just det att vi spelat så många matcher. Fram tills matchen mot Täby på lördag så kommer vi att ha spelat 11 matcher på 22 dagar. Det tar hårt på truppen, särskilt som vi inte har en så bred trupp. Men de senaste dagarna har vi ändå fått vila och känner oss piggare. Så förhoppningsvis så skall vi vara i fas igen.

Endre verkar vara rejält på gång, de slog Balrog i helgen med 5-3. Vad kommer krävas av er för att ni skall vinna ikväll?
– Det är viktigt att vi sätter vår defensiv då Endre är duktiga offensivt och ofta gör många mål. De är också ett medgångslag så får de in en boll så kommer ofta både tvåan och trean i rask takt därefter så det måste vi se upp med.


Ska Karolina Widar lyckas med att föra sitt Rönnby till seger mot Endre i dagens TV-match i TV4 Sport? Foto: Bildbyrån
Hur viktigt är det för daminnebandyn att den nu också får uppmärksamhet i TV?
– Det är jätteviktigt! Det ger oftast extra publik och ger folk utifrån möjlighet att se på bra innebandy. Sedan skapar det extra media. Media uppmärksammar daminnebandyn mer.

Vad kommer TV-publiken att bjudas på ikväll?
– Det brukar bli fartfyllda matcher med mycket mål när vi möter Endre. Det är två offensiva lag som möts så det kommer nog bli svängig match med mycket chanser åt båda håll.

I och med ditt mål mot Örnsköldsvik i helgen så gjorde du ditt 300 poäng i Elitserien. Hur känns det?
– Oj, det visste jag inte. Det betyder väl att man börjar bli gammal, haha. Nej men det är givetvis kul. Jag har varit med länge och hela tiden haft en jämn poängskörd.

På Sportbladets lista över de 100 bästa idrottarna i Sverige 2007 kom du på en 28:onde plats. Hur kändes det?
– Det var en liten överraskning när jag hörde det. Men det är häftigt för både innebandyn och mig själv. Det var väl det att jag vann SM-guld med Rönnby och sedan även VM-guld under en relativt kort period så det blev en hel del uppmärksamhet kring det. Men det är kul för innebandyn att vi får med några spelare på en sådan lista!

Då får jag önska er lycka till ikväll!
– Tack så mycket.

 


Författare: Johan Norberg