2008-01-31 07:26

"Vi saknar det extra flytet"

Det blir ofta många mål i innebandy. När Engelholm tog emot Falun slutade matchen 11-12, vilket är tangerat målrekord i Elitserien. innebandy.se fick en intervju med Engelholms Juliana Jönsson om det märkliga rekordet och säsongen i övrigt.

Hur var egentligen matchbilden mot Falun?
– Det var verkligen svajigt och hawaii-spel. Bägge lagen pressade högt och kontrade på varandra. Då blev det många mål.

Själv gjorde du två assist och har totalt gjort 19 poäng i serien. Är du nöjd?
– Jag brukar inte ha poängmål, men jag vill ju alltid göra fler mål och jag har väl sumpat en del chanser vilket jag inte är nöjd med.

Beskriv dig själv som spelare!
– Jag har ett bra spelsinne och ser mig själv främst som passningsspelare. Jag är hal och på något vis kommer jag ofta förbi motståndarna, men ingen vet hur. I laget spelar jag där jag behövs vilket kan bli både som back och forward.

Du har spelat fyra U19-landskamper. Hur var det?
– Det var ganska länge sedan och det var jättekul, jag har minnen för livet. Efter det har jag inte direkt prioriterat satsningen på innebandy så det har inte blivit något mer landslagsspel för mig.

Juliana Jönsson
Juliana Jönsson

Född:
 26 juni 1982
Position: Back/forward.
Klubb: IBC Engelholm.
Moderklubb: Örkelljunga IF.
Övriga klubbar: Hamlstads IBK.
Engelholm finns för närvarande på en tolfte plats i serien. Vilken var er målsättning?
– Vi har väl inte haft någon tydlig målsättning, men vi har strävat efter en slutspelsplats. Vi har knappast haft samma förutsättningar som topplagen i serien. Vi har blivit av med flera rutinerade spelare och de spelare som har kommit in, har varit unga och orutinerade. Det känns som om vi har behövt börja om varje år.

– Bland annat tappade vi vid jul Antonia Andersson som gjorde många poäng. Hon åkte till Egypten för att jobba som reseledare. Det hade hon inskrivet i sitt kontrakt så vi visste om förutsättningarna innan säsongen.

– Annars har vi bra stämning men det går inte vår väg. Vi saknar det där extra flytet och det har varit jobbigt mentalt. Nyligen fick vi en mentaltränare vilket är jättebra.

Ni har släppt in 139 mål, vilket är flest i serien. Vad är det som inte stämmer?
– Vi kan inte lasta målvakterna alls, det är försvarsspelet som inte har fungerat. Vi spelar ett 2-2-1-system där vi är helt beroende av varandra och gör någon ett misstag blir det ofta mål. Vi har gjort för många individuella misstag.

Vilka spelare har varit Engelholms mest framträdande?
– Ellinor Nilsson gör alltid sitt jobb och får ut mycket av sitt spel. Madelene Böcker är rutinerad och har börjat göra poäng. Det är i första hand dessa två jag vill nämna.

Ni har en stockholmskillen Christian Hägerström som tränare. Hur är han som tränare?
– Det är första säsongen som Christian tränar oss. Han är pådrivande, alltid positiv och har tankar och idéer om det mesta.

Varför är din favoritspelare Pixbos Henrik Quist? Någon idol på damsidan?
– Quist är en riktigt bra spelare som har ett bra skott och spelsinne. Han är en komplett innebandyspelare. Rönnbys Karolina Widar har bra spelsinne och är teknisk på ett annorlunda sätt. Det är svårt att ta bollen från henne.

Härnäst möter ni Endre och Täby på bortaplan. Hur ska ni vinna?
– Vi förlorade mot Endre med uddamålet hemma och det ska inte vara omöjligt att vinna mot dem. Det blir svårt då båtresan dit är jobbig och de är starka hemma.

– Täby är unga, hungriga och skolade. De har visat att motivation slår klass.

Tippa resultaten!
– Det är svårt, antingen blir det jämnt eller så drar det iväg. Jag tror att vi vinner mot Endre med 5-3 och mot Täby med 7-6.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon