2008-01-03 13:15

Västerås redo för Distriktslags-SM

För tredje året i rad arrangeras distriktslags-SM för 15-åringar i Västerås. Sammanlagt är det 39 lag från 20 olika distrikt som deltar. innebandy.se har fått en intervju med Joakim Grimberg som är ansvarig för arrangemanget.
Klicka på logan för distriktslags-SM för att komma till dess hemsida.

Det här är tredje året i rad som ni arrangerar Distriktslag-SM för 15-åringar. Vad är den största fördelen med att ha arrangerat det tidigare?
– De medarrangerade klubbarna har fått mer rutin och vet vad som skall göras. Material som används finns färdigt sedan tidigare. Sedan har vi också ett väl inarbetat upplägg som alla kan. Det ger en bra trygghet.

Vad är det som gör just Västerås till en så bra stad att arrangera Distriktslag-SM i?
– Vi har alltid haft olika innebandyarrangemang här. Allt ifrån olika SM-tävlingar till Fyrnationers. Det har gett bra rutin. Sedan har föreningarna här väldigt bra arrangemang vilket underlättar samarbetet med dem.

Hur många matcher är det som skall spelas under helgen och hur många spelare?
– Sammanlagt blir det 86 matcher som spelas i sex stycken hallar. Vi har lag från 20 olika distrikt och sammanlagt 39 stycken lag med 20 spelare per lag plus ledare.

Vilket har varit det största problemet att lösa inför årets arrangemang?
– Intersport som tidigare var huvudsponsor har ju klivit av vilket framförallt gjort det svårare att få tag på material. I år har vi fått fixa allt sådant själva.

Hur många funktionärer räknar ni med kommer att hjälpa till med arrangemanget?
– Det är ungefär 40 personer från varje medarrangerande förening. Det är sex olika föreningar som hjälper till. Så det blir cirka 250 personer som sammanlagt kommer att hjälpa till som funktionärer under helgen.

Författare: Johan Norberg