2008-01-18 11:37

Skrapade fram 100 000 på InnebandyTriss

Ett par från Oskarshamn fick efter att de köpt en innebandytriss och vunnit på föreningsdelen chansen att skrapa fram vinsten under Idrottsgalan i Globen i måndags. Vinsten blev till slut 100 000 kronor.

Det var några veckor före jul som familjen från Oskarshamn, som vill vara anonym, köpte lotten i dörren av en flicka från Craftstadens IBK:s F12-lag i innebandy.

De skrapade sedan fram ett par pokaler på föreningsdelen av lotten vilket betyder att man får chansen att skrapa fram mellan 25 000 och 1 000 000 i en offentlig skrapning, ungefär som att få tre TV-apparater i vanlig triss.

Eftersom det kom lägligt med idrottsgalan så bestämde Svenska Spel som ger ut lotten att bjuda in dem till idrottsgalan för att skrapa fram beloppet uppe på scenen.

– Det var suveränt. Det var bra stämning och det var häftigt med allt folk som var på plats. Det var riktigt roligt att få vara med på idrottsgalan en upplevelse bara det, sade pappan i familjen till innebandy.se ett par dagar efter vinsten på idrottsgalan.

Vad ska ni göra med pengarna?
Det blir nog en del resor, vi ska helt enkelt ha lite extra roligt tillsammans i familjen!


Så här ser den nya innebandytrissen ut. Den kommer att komma ut  i febrauari.


Innebandytriss är en del av Svenska Spels nya föreningstrisslotter som består av en vanlig trisslott och en del som är en föreningslott där man alltså kan vinna upp till en miljon kronor i en dragning vid ett offentligt idrottsevenemang.

Innebandyn är en av åtta idrotter som har en egen föreningstriss med eget motiv. Innebandyn är dock den enda idrotten som lyckats sälja slut på sina lotter. En ny omgång innebandytriss är dock på gång med ett nytt motiv. Den beräknas att släppas i februari.

Lotten kostar 40 kronor och av de pengarna så får föreningen som säljer den 12 kronor per såld lott.

Läs också:
Tjäna pengar på Innebandy-Triss!
InnebandyTriss har sålts slut


Författare: Johan Norberg