2008-01-05 18:10

Sifferdramatik i P15 grupp 3

Grupp 3 i pojkarnas distriktslags-SM blev extremt jämn då de tre topplagen Västergötland, Göteborg och Värmland alla slutade på nio poäng vardera. Flest antal mål i mötena inom de tre lagen fick avgöra.

Alla tre lagen slutade på nio poäng var och då de vunnit mot varandra så kunde inte heller inbördes möten avgöra. Därför fick målskillnad och flest antal mål i mötena inom de tre lagen avgöra om vilka två lag som skulle gå vidare till kvartsfinal.

Mötena mellan de tre lagen slutade enlig följande:
Göteborg – Värmland 3-1
Västergötland – Göteborg 7-5
Värmland – Västergötland 5-3

Därmed fick de en inbördes målskillnad på:
Västergötland: 10-10
Göteborg: 8-8
Värmland: 6-6

Västergötland vann därmed gruppen beroende på flest antal gjorda mål (10 stycken) och Göteborg kom tvåa med 8 gjorda mål mot Värmlands 6 gjorda mål.

Det var dock dramatiskt i den sista och avgörande matchen mellan Värmland och Västergötland. Värmland behövde vinna med tre mål för att ta Västergötlands plats i kvartsfinalerna och ledde länge med 4-2 och hade en hel del bra chanser.


Västergötland firar gruppsegern och avancemang till kvartsfinal.
Mot slutet tog man ut målvakten men istället för mål framåt så reducerade Västergötland till 4-3. Värmland fortsatte dock att trycka på och med nio sekunder kvar att spela fick man ett tröstmål. Men det räckte inte och Västergötland tog kvartsfinalplatsen.


Författare: Johan Norberg