Segrar för de två svenska herrlagen idag - Innebandy.se
2008-01-10 19:09

Segrar för de två svenska herrlagen idag

De två svenska herrlagen i EuroFloorball Cup vann båda två sina matcher i gruppspelet idag. AIK slog schweiziska Wiler-Ersigen med 10-5 och Warberg vann mot finska SC Classic med 9-6. Intressant var att båda matcherna var väldigt jämna i två perioder.

I AIK:s match mot schweiziska Wiler-Ersigen var det faktiskt Wiler som inledde bäst och ledde med 1-2 efter den första perioden. I den andra perioden fortsatte Wiler att imponera och hade 15 minuter in i perioden ledningen med 3-4

Då hände något med AIK:s spel och man kom igång ordentligt. Man började spela runt bollen bättre och få upp tempot i matchen. Mats Carlsson kvitterade till 4-4 i powerplay och innan perioden var slut hade AIK även tagit ledningen med 5-4 genom Conny Vesterlund efter en frislagsvariant där man lurade bort Wiler-försvaret.

I tredje perioden fortsatte AIK att spela ut ordentligt och man drog ifrån i målprotokollet. Matchen slutade tillslut med AIK-seger 10-5. I och med segern säkrade AIK gruppsegern i Grupp A, trots en match kvar att spela.


Det blev seger för både Warberg och AIK i dagens matcher. Här bild från förra årets Europacupfinal mellan Warberg och AIK. Foto: Bildbyrån
Warbergs mycket viktiga match mot det finska laget SC Classic blev också mycket jämn inledningsvis. Det syntes att matchen var viktig för de båda lagen och publiken bjöds på en mycket välspelad match under de första två perioderna. Inför den tredje perioden ledde Classic med 3-4.

När Warberg kvitterade tidigt i den tredje perioden så klappade Classic plötsligt ihop och Warberg kunde inom några minuter dra ifrån till 7-4. På slutet närmade sig Classic något och tog även ut målvakten. Det resulterade dock istället i ett baklängesmål och Warberg vann tillslut matchen med 9-6. Tack vare segern är Warberg med stor sannolikhet klar för semifinal, såvida inte det norska laget Fjerdingby fortsätter att skrälla och ta poäng.

Det var en väldigt jämn match i två perioden och Classic ledde ett tag med 4-2. Vad var det som hände sen då ni tog över matchen helt?
– Vi började sätta våra chanser. Vi fick in några bollar vilket ledde till att Classic var tvungna att chansa lite och då kunde vi stöta in ytterligare några bollar, sade Warbergs tremålsskytt Martin Emanuelsson efter matchen.


Författare: Johan Norberg