2008-01-09 21:48

Säkra segrar för damerna i EFC

Det blev två säkra segrar för IKSU och Rönnby när de under onsdagen spelade sina första matcher i EuroFloorball Cup. Rönnby vann stort med 9-2 mot lettiska Rubene och IKSU vann med 6-2 mot Tapanilan Erä från Finland.

Det blev en stabil seger för Rönnby mot lettiska Rubene. Rönnby ledde med 4-0 efter den första perioden och fortsatte sedan likadant resten av matchen. Slutresultatet skrevs tillslut till 9-2 i Rönnbys favör. Helena Lundqvist stod för tre av Rönnbys mål.

Rönnby IBK – Rubene 9-2IKSU var nöjda efter dagens seger över Tapanilan Erä med 6-2.
IKSU stötte på något hårdare motstånd än vad Rönnby gjorde då man mötte de finska mästarinnorna Tapanilan Erä. IKSU spelade stundtals mycket bra och hade bra tempo genom hela matchen. Man vann tillslut också matchen med 6-2.

– Det var en suveränt rolig match idag. Vi spelar väldigt bra idag vilket känns skönt eftersom vi gjorde två mindre bra matcher i helgen mot Endre och Täby i Elitserien, sade IKSU Josefina Eiremo efter matchen

– Den här segern var viktig då det är en tuff grupp vi spelar i. Den var också psykologiskt viktig då vi visade att vi kan mycket bättre än det vi visade i Elitserien i helgen, vi fick lite revansch idag, fortsatte Eiremo som också gjorde två av IKSU:s mål idag.

IKSU – Tapanilan Erä 6-2


Imorgon blir det mycket tuffare då de båda lagen möter varandra. Matchen börjar klockan 14.30 svensk tid.


Författare: Johan Norberg