2008-01-23 09:21

Pixbo vidare till final i Ligacupen

Pixbo är klart för final i Ligacupen. Detta trots förlust 5-4 borta mot Warberg igår. Pixbo vann hemma med 5-2 och går därför vidare med en sammanlagt bättre målskillnad på 9-7. I finalen som spelas på måndag i SkyCom Arena i Umeå möts nu Dalen och Pixbo.

Tack vare vinst på hemmaplan med 5-2 i förra veckan så tar sig Pixbo Wallenstam nu vidare till final i Ligacupen. Detta trots 5-4 förlusten mot Warberg under tisdagskvällen. Man går vidare tack vare en sammanlagd bättre målskillnad på 9-7 i Pixbofavör.

– Sett över 60 minuter tycker jag att vi är bättre än Warberg. Vi gör dock lite för många misstag. Om man ser till den första perioden så tycker jag vi borde lett med ett par, tre mål men istället står det 2-2. I andra perioden släpper vi in dem i matchen men sedan tycker jag att vi kommer tillbaka starkt i början av den tredje perioden, sade Pixbos tvåmålsskytt Henrik Delborn direkt efter gårdagens semifinal.

Nu blir det Ligacupfinal på måndag mot Dalen i Umeå. Hur känns det?
– Det känns spännande och ska bli kanonkul. Det ska också bli fräckt att spela i SkyCom arena, det har inte gjort tidigare, fortsatte Delborn efter matchen.


Finalen spelas på måndag den 28 januari klockan 19.00 i SkyCom Arena i Umeå. TV4 Sport kommer också att direktsända finalen.
I finalen får Pixbo Wallenstam som sagts nu möta IBK Dalen som sedan tidigare är klart för final efter vinst i sin semifinal mot Balrog med sammanlagt 18-8.

Finalen spelas på måndag den 28 januari klockan 19.00 i SkyCom Arena i Umeå . Finalen kommer också att direktsändas på TV4 Sport.


Författare: Johan Norberg