Pixbo Wallenstam hoppas på nytt publikrekord - Innebandy.se
2008-01-02 14:52

Pixbo Wallenstam hoppas på nytt publikrekord

På torsdag kväll möter Pixbo Wallenstams herrlag Storvreta i en toppmatch i SSL. Matchen spelas i Scandinavium och precis före så äger även invigningen av jätteturneringen Gothia Cup rum. Innebandy.se har fått en intervju med Pixbo Wallenstams arrangemangsansvarig Pär Linderoth.

Hur många biljetter är sålda i dagsläget?
– Drygt 6000 biljetter är sålda hittills.

Tror du ni kommer att lyckas slå publikrekordet för en seriematch i herrarnas högsta serie på 7748 personer från matchen mellan Pixbo och Warberg i Scandinavium hösten 2004?
– Vår förhoppning är givetvis det. Det brukar vara många som köper sina biljetter nu på slutet, dagen före eller under matchdagen.

I samband med matchen kommer också jätteturneringen Gothia Cup i innebandy med 450 deltagande lag att invigas. Vad betyder det för er att ni kan samköra dessa två event?

– Det är givetvis en stor möjlighet för oss i Pixbo Wallenstam att kunna marknadsföra både oss och innebandyn i stort på det viset. Vi får chansen att visa upp elitinnebandy på högsta nivå och även vårt herrlag. Sedan får publiken också en chans att se Gothia Cups invigning vilka brukar kunna vara spektakulära.


Kommer Pixbo att slå nytt publikrekord i SSL? Foto: Bildbyrån
Vilka andra aktiviteter kommer publiken att bjudas på i samband med matchen?
– Vi kommer att ha ansiktsmålning och speedshooting. Våra sponsorer kommer att ha montrar uppsatta också kommer det givetvis att säljas supporterprylar. Sedan kommer Gothia Cup att erbjuda en del aktiviteter också.

På fredag spelar era damer också en toppmatch i Damernas Elitserie mot Balrog i Lisebergshallen. Hoppas ni på fullsatt där också?
– Absolut, det hoppas vi på. Det blir en match med två väldigt bra lag och det känns bra att även kunna bjuda på en dammatch i absolut toppklass nu under Gothia Cup också. Så vi hoppas på fullt hus igen!

Vad är det svåraste med att arrangera ett arrangemang i en så stor arena?
– Det tar väldigt mycket tid. Sedan är det ju en risk från klubbens sida bara att hyra in sig i en så stor arena. Det är ju inte heller vår normala hemmahall så det kan vara svårt att veta vart olika saker finns och hur de fungerar. Sedan blir det en del ny personal att jobba med också.

Vad är det bästa med att arrangera matcher i Scandinavium?
– Att det finns möjlighet till stor åskådarmassa och grym stämning. I och med Gothia Cup så finns möjlighet till en väldigt stor och ung publik och då brukar det kunna bli bra stämning.

Då får jag önska er lycka till med arrangemanget och matchen imorgon!
– Tack så mycket!


Författare: Johan Norberg