2008-01-09 15:19

Jihde och Vesterlund briljerade

AIK vann sin inledande match i EuroFloorball Cup mot tjeckiska Tatran Stresovice. Det blev en målrik match som tillslut slutade 10-8 till AIK. För AIK stod Niklas Jihde och Conny Vesterlund för fyra mål var. Dessutom noterades de för två assists var.

AIK gick upp till en 3-0 ledning direkt i första perioden, vilken man sedan inte släppte under resten av matchen. Även om Tatran närmade sig ibland så drog AIK resultatmässigt iväg direkt igen och var egentligen aldrig riktigt hotade.

– Det var väl ingen toppeninsats från AIK:s sida idag. Vi visar dålig inställning och dåligt fokus. Men vi vinner matchen och får med oss poängen och det är det som är det viktiga, sade AIK:s Conny Vesterlund direkt efter matchen.


Conny Vesterlund och Niklas Jihde lyckades båda riktigt bra i dagens match i EFC. De båda noterades för 4+2 vid AIK:s segermatch mot Tatran Stresovice med 10-8. Foto: Bildbyrån.
Du stod själv för 4 mål och 2 assist idag. Hur nöjd är du med din insats?
– Jag kunde ju knappt springa idag så man får väl absolut vara nöjd med fyra mål då. Jag har en sträckning i låret men jag hoppas att den ska vara helt läkt till helgen, sade Vesterlund.

Precis som du själv sade tidigare kändes det som att ni inte var helt taggade och fullt fokuserade i dagens match. Är det någon medveten taktik för att spara sig till senare i turneringen?
– Det är ju en viktig match på det sättet att vi vet att Tatran åtminstone är tredje bästa lag i gruppen och vi måste vinna och ta poängen. Men samtidigt så måste man spara sig lite tills senare i turneringen så det är ju taktik att tillexempel gå runt på mycket folk under hela matchen, fortsatte Vesterlund.

Vad tycker du om Tatrans spel i matchen?
– Precis som tjeckiska lag brukar spela så spelar även Tatran med ett finurligt anfallsspel som går ut på att kontra och hitta öppnande passningar för att sedan slå in bollen i öppet mål. Vilket de också är väldigt duktiga på. Och när vi inte riktigt är på tårna som idag så är de inte så långt ifrån oss spelmässigt. Det var ju tillexempel knappt en enda närkamp i dagens match, avslutar Vesterlund.

Följ EuroFloorball Cup här.


Författare: Johan Norberg